Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Zulmü meşrulaştıranlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Zulmü meşrulaştıranlar var

Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi geldi. Erdoğan, ''İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi gibi diğer tüm parıltılarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? İsrail'in Gazze'deki zulmünü parıltılı kavramlarla meşrulaştırmak için çalışıyorlar. Her şeyi yuttuğu halde doymayıp daha yok mu diyen bunlar olsa gerek. Öyleyse bize düşenvazife tıpkı bir asır önce kendi medeniyetimizin peşinden gitmek, kendi kavramlarımızı inşa etmektir. Bu cenderen anca böyle çıkabiliriz.'' dedi.

Gündem

29.04.2024, 21:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'nda katılımcılara seslendi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Milletimizin yüreğinden sökülüp gelen, güçlü bir özgürlük ifadesinin yazıya dökülmüş olan İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u yad ediyoruz. Ulustaki bu tarihi bina Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'ne dönüştürülerek kazandırılmıştır. Bu tür eserlerin ve buralarda yürütülecek faaliyetlerin milli mücadele ruhunun yeni nesillere aktarılmasında çok önemli görevler yerine getireceğine inanıyorum.

İzmir'de bugün (15 Temmuz) otobüsler indirimli mi, ücretsiz mi? ESHOT otobüsler, metro 15 Temmuz'da İzmir'de 1 kuruş mu? İzmir'de bugün (15 Temmuz) otobüsler indirimli mi, ücretsiz mi? ESHOT... Haberi Görüntüle

"YAPILANI ELEŞTİREN KİMSE TARİHE İZ BIRAKAMAZ"

Güçlü iradenin yazılı halinin dünyada bir başka örneği yoktur. Bu merkez, milli mücadele ruhunun aktarılmasında önemli görevler yerine getirecektir. Tarihe iz bırakmak, büyük mücadeleyi göze almak demektir. Oturduğu yerden yalnızca eleştirenler tarihe mal olmaz. Ruhunu kaybetmiş bir milletin cesetten ibaret kalacağı anlayışıyla kültürümüzün köklerine inen her çabayı desteklemek görevimiz. Kültürümüzün köklerine inen her çalışmayı destekliyoruz. Hiçbir aksiyona girmeden sadece oturduğu yerden yapılanı eleştiren kimse tarihe iz bırakamaz.

DEM'li partilerin canı kayyum çekiyor: Diyarbakır'da belediye kürtçe trafik uyarıları yazdı! DEM'li partilerin canı kayyum çekiyor: Diyarbakır'da belediye kürtçe trafik uyarıları... Haberi Görüntüle

''ANKARA'NIN DA DERGİSİDİR''

Sebilürreşad sadece İstanbul’un değil aynı zaman da Ankara’nın da dergisidir. Millî mücadele başladığında Sebilürreşad ve Akif Ankara’ya taşınıyor. Bu dönemde Sebilürreşad öylesine etkili yayınlar yapıyor ki TBMM dergisinin nüshalarını çoğaltarak askere ve diğer şehirlere gönderiyor. İstiklal Marşımızın ilk yayını da derginin kapağında yer alıyor. Sebilürreşad’ın 2016’da yeniden yayına hayata girmesini geçişmiş ama takdire şayan olarak değerlendiriyorum. Ülkemizin 4 bir yanında gençlerimiz tarafından yürütülen kültür sanat çalışmalarını gördükçe geleceğimize olan güvenimiz artıyor.

Ağrı Dağı'nda donarak can vermişlerdi: Felaketin görüntüleri ortaya çıktı Ağrı Dağı'nda donarak can vermişlerdi: Felaketin görüntüleri ortaya çıktı Haberi Görüntüle

LGBT'CİLERE TEPKİ: SAKPIN AKIMLARIN ETKİSİNİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ

Medeniyet yolculuğumuzun işaret taşlarını yaşatma noktasında daha hassas olmalıyız. Akif'in hayali olan 'Asım'ın Lewsli'ni yaşatmak için daha fazla gayret göstermeliyiz. Gençlerimizi sanal dünyalarına hapsederek sahip oldukları büyük medeniyet birikiminden mahrum bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Gençlerimizi internet köşelerinde sapkın akımlardan koruyacağız. Son dönemde iyice hız kazanan çocuklarımızı cinsiyetinden koparmayı hedefleyen küresel sapkın akımların etkisini boşa çıkaracağız.

Son dakika.. AFAD duyurdu: Bursa'da deprem meydana geldi Son dakika.. AFAD duyurdu: Bursa'da deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

''KENDİLERİ İÇİN DÜNYAYI ATEŞE BOĞDULAR''

Kaybettiğimizi sandığımız anahtar yerli yerinde duruyor. İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi gibi diğer tüm parıltılarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? İsrail'in Gazze'deki zulmünü parıltılı kavramlarla meşrulaştırmak için çalışıyorlar. Her şeyi yuttuğu halde doymayıp daha yok mu diyen bunlar olsa gerek. Öyleyse bize düşenvazife tıpkı bir asır önce kendi medeniyetimizin peşinden gitmek, kendi kavramlarımızı inşa etmektir. Bu cenderen anca böyle çıkabiliriz.

 

Habere Tepki Ver

2

1

1

1

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading