Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Milletin cebinden Roma turu yaptırılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Milletin cebinden Roma turu yaptırılmaz

Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda “Sayıştay'ın 162. Kuruluş Yıl Dönümü” programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'Roma gezisi' tepkisi geldi. Erdoğan, ''Son dönemde eş dost ve hısım atamalarıyla birlikte maalesef belediye imkanlarının kişisel amaçlar için kullanıldığını üzülerek görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, ama milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz'' dedi.

Gündem

28.05.2024, 16:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda “Sayıştay'ın 162. Kuruluş Yıl Dönümü” programında katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye'nin ne kadar güçlü ne kadar köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu hatırlıyoruz. 162 yıldır ülkemize ve milletimize hizmet eden Sayıştay Başkanlığı'mızın kuruluşunun gururunu sizlerle birlikte yaşıyoruz.

Kamu görevi kaynağı milletin dişinden tırnağından arttırdığı vergiler olan tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan vebali apğır vazifedir. Bütün kamu personellerimiz dünyada ve ahirette hesabı verilemsi çetin olan görevlerden birini icra etmektedir. Ülkeye hizmet yolunda rehavete yer yoktur. Görevini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz. Yasaması yürütmesi ve yargısıyla devlet erklerimizin tamamı millete efendilik taslamak için değil hizmetkarlık yapmak için vardır. Sorumluluk makamından bulunanlarda temel beklentimiz vatandaşa karşı yükümlülüklerini kanun ve nizam çerçevesinde vaktinde ve etkin şeklinde yerine getirmektir.

2024 Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversitede dersler ne zaman başlayacak? 2024 Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversitede dersler ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

''ŞİKAYETLERİN ÇOĞALDIĞININ FARKINDAYIZ''

Bu anlayışla hareket ettik. Hantal devlet yapısından çöevilk ve atılgan devlete geçilmesi için gayret gösterdik. Tüm vesayet biçimleir gibi bürokratik vesayeti de ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit kaynağı gördük. Bazı kamu hizmetlerinde vatandaşlarımızın şikayetlerinin çoğaldığının farkındayız. Halktan kopuk, görev şuuru eksik eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin vermeyiz. Halkımızın serzenişlerine kulaklarımızı tıkamıyoruz. Daha kaliteli kamu hizmeti sunmak için kurumlarımızın karar verme mekanizmaları pek çok alanda atılabilecek adımların hazırlığı içindetiz. Bu çalışmalarımızda tüm kamuyu denetleyen Sayıştay Başkanlığı'mızın da önerilerinden istifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Mah-ı Muharrem Oruç Açma Lokması' programına katıldı: Birlikteliğimizi kimse bozamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Mah-ı Muharrem Oruç Açma Lokması' programına katıldı: Birlikteliğimizi... Haberi Görüntüle

''HİÇBİR KURUM SAVURGANLIK İÇİNDE OLAMAZ''

Yasal ve anayasal güvenceye sahip olmak gevşeme sebebi değil. Millete daha fazla hizmet etmeye vesile olmalıdır. Kamu görevlisi olmak daha titiz davranmayı gerektirir. Devleet işleri ciddiyet, samimiyet ve özveriyle icra edilmeli. Kamu hizmetlerinin kalitesini yükselttik. Çevik evlete geçilmesini sağladık. Millete eziyet edenlere hukukun gereğini yapmaktan çekinmedik. Kamu hizmetinde kurumlarımızın karar verme mekanizmalarını ve iş süreçlerini hızlandıracak ilave adımların hazılığı içerisindeyiz. Bu dönemde sayıştay denetimleri önem kazandı. Hiçbir kurum savurganlık içinde olamaz.

Bakan Fidan'dan kritik temas: Nijer Devlet Başkanı Tiani ile görüştü Bakan Fidan'dan kritik temas: Nijer Devlet Başkanı Tiani ile görüştü Haberi Görüntüle

''MİLLETİMİZE YENİ ANAYASA BORCUMUZ VAR''

Türkiye Yüzyılı'nın kilometre taşlarından birisi yeni anayasadır. Demokrasimizi yeni ve sivil bir anayasa ile güçlendireceğiz. Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak milli bir görevdir.  Evlatlarımıza çağdaş normlara uygun, kuvvetler arasında doğru denge kuran, demokratik hukuk devletini esas alan yeni anayasa borcumuz vardır. Demokrasimizin ekonomimizin sağlıklı işlemesinde denetim yerini hiçbir şey alamaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tarih bir kazanımdır. Sistem ile iyileştirecek her türlü adımı atmaya hazırız.

15 Temmuz şehitleri için yurt genelindeki camilerden selalar okundu 15 Temmuz şehitleri için yurt genelindeki camilerden selalar okundu Haberi Görüntüle

''ESKİ SİSTEME DÖNÜŞ BİR POLEMİKTİR''

Türkiye Yüzyılı'nın kilometre taşlarından birisi anayasal demokrasimizin yeni ve sivil bir anayasayla güçlendirilmesi ve kurumsallaştırılmasıdır. Eski sisteme dönüş, bu bir polemiktir. Bu polemiğin ülkeye ve millete herhangi bir hayrının dokunmayacağı kanaatindeyiz.

15 Temmuz bugün Ankara'da otobüsler bedava mı? EGO-otobüs-metro bugün ücretsiz mi? 15 Temmuz bugün Ankara'da otobüsler bedava mı? EGO-otobüs-metro bugün ücretsiz... Haberi Görüntüle

İBB'YE 'ROMA GEZİSİ' TEPKİSİ

Son dönemde bazı kamu hizmetlerinde şikayetlerinin çoğaldığının farkındayız. Görevden kaçmanın, vatandaşa 'bugün git yarın gel' demenin mazereti olamaz. Tüm makam sahipleri daha dikkatli davranmalı. İster merkezi idare, ister yerel yönetim olsun milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz.

Bayram Saral kimdir? Bayram Saral TFF'den neden istifa etti? Bayram Saral kimdir? Bayram Saral TFF'den neden istifa etti? Haberi Görüntüle

''MİLLETİN CEBİNDEN ROMA TURU YAPTIRILAMAZ''

İster istemez yerel yönetim olsun milletin kaynaklarının birilerinin şahsi reklam bütçesine dönüşmesini hoş karşılayamayız. Belediye imkanlarını kişisel amaçlar için kullanıldığını gördük. Son dönemde eş dost ve hısım atamalarıyla birlikte maalesef belediye imkanlarının kişisel amaçlar için kullanıldığını üzülerek görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, ama milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Tasarruf kültürünün toplumumuzda yaygınlaştırılmasına önem veriyoruz. Kaynaklarımız sınırlı değil. Biz üreterek çalışarak ayakta kalan bir milletiz.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading