Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki ülkeye kritik ziyaret! Ana gündem Gazze

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki ülkeye kritik ziyaret! Ana gündem Gazze

Yoğun diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde önce İspanya ardından İtalya'ya gidecek. Erdoğan, İspanya'ya 12-13 Haziran tarihinde resmi ziyaret gerçekleştirecek. 14 Haziran'da ise G7 liderler zirvesine katılmak üzere İspanya'dan İtalya'ya geçecek.

Gündem

11.06.2024, 12:27

Kurban Bayramı öncesi yoğun diplomasi trafiğini hızlandıracak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni adresi İspanya olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'nın ardından İtalya'ya ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12-13 Haziran’da, geçtiğimiz günlerde Filistin devletini tanıyan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in daveti üzerine bu ülkeye gidecek. Söz konusu ziyarette Türkiye-İspanya ilişkilerinin yanı sıra, Filistin meselesi de masaya yatırılacak. Erdoğan ve Sanchez, 19 milyar dolar seviyesine ulaşan ortak ticaret hacminin artırılması için atılacak adımları ele alacak. 

Selçuk Bayraktar Al Jazeera için kaleme aldı: Adil bir dünya için Filistin'i destekleyin Selçuk Bayraktar Al Jazeera için kaleme aldı: Adil bir dünya... Haberi Görüntüle

ANA GÜNDEM GAZZE

Öte yandan aylardır İsrail ablukası altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze de ziyaretin önemli başlıklarından biri olacak. Terör devleti İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve 2 devleti çözüm perspektifiyle barışa giden yolun açılması için atılabilecek adımlar değerlendirilecek. 

3 binden fazla kişi kenti terk etti! Kayseri'deki  fabrikalarda vandallık endişesi! 3 binden fazla kişi kenti terk etti! Kayseri'deki fabrikalarda vandallık... Haberi Görüntüle

İSPANYA'DAN SONRAKİ DURAK İTALYA

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail'in Gazze’de devam ettirdiği katliam sadece, İspanya ziyaretinde değil, İtalya’da düzenlenecek G-7 zirvesinin de gündeminde olacak. İspanya’dan İtalya’ya geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderlerine, bölgede atılması gereken adımları anlatacak. Erdoğan, G-7 zirv esinde, devlet ve hükümet başkanlarıyla baş başa görüşmeler gerçekleştirecek. 

Bakan Tekin duyurdu: Fransız okullarına işlem yapılacak! Bakan Tekin duyurdu: Fransız okullarına işlem yapılacak! Haberi Görüntüle

9-11 TEMMUZ'DA NATO ZİRVESİNE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ve İtalya ziyretlerinin ardından 6 Temmuz’da Türk Devletleri Teşkilatı’nın gayri resmi zirvesi için Şuşa'ya, 9 Temmuz’da ise NATO liderler zirvesi için ise Amerika Birleşik Devletlerine gitmesi bekleniyor. Washington’da gerçekleştirilecek NATO zirvesinde 2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı ele alınacak. Savaşın sona erdirilmesi için yapılabilecekler görüşülecek.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading