Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkese 'hayır' diyen ABD'ye tepki: Böyle adalet olur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkese 'hayır' diyen ABD'ye tepki: Böyle adalet olur mu?

Haliç Kongre Merkezi'nde "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye ve geçici üyeler, sadece Amerika'nın ret oyuyla maalesef malum ateşkes reddedildi. Tek başına, böyle adalet olur mu? Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail yönetimi, Gazze'de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulümlere ve katliamlara imza atıyor. Bu Birleşmiş Milletler ile, bu BM Güvenlik Konseyi ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. BMGK'nın reforme edilmesi şarttır" dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye ve geçici üyeler, sadece Amerika'nın ret oyuyla maalesef malum ateşkes reddedildi. Tek başına, böyle adalet olur mu? Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail yönetimi, Gazze'de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulümlere ve katliamlara imza atıyor. Bu Birleşmiş Milletler ile, bu BM Güvenlik Konseyi ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. BMGK'nın reforme edilmesi şarttır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi bundan 75 sene evvel, gerçekten büyük umutlarla kabul edildi. Aradan 3 çeyrek asır geçmesine rağmen, bu metin insanlığın kazanımları açısından kritik bir belge olma vasfını koruyor. Daha insan odaklı bir dünya idealiyle kabul edilen beyanname, 75 yıldır uluslararası topluma sorumluluklarını hatırlatmayı sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz ruhuna sahip çıkacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz ruhuna sahip çıkacağız Haberi Görüntüle

''EN ÇOK MAĞDUR OLAN GÖÇMEN MÜSLÜMANLAR''

Her ne kadar insan hakları ihlallerini sona erdirememiş olsa da beyannameyi insanlığın onurlu yaşam mücadelesinin köşe taşlarından biri olarak görüyoruz. Beyannamenin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda, küresel ölçekte bir hassasiyetin oluşmasına ciddi katkılar sağladığına inanıyoruz. Buna rağmen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü dünyanın pekçok yerinde insan haklarının ayaklar altına alınırken karşıladığımız da bir gerçektir. Batı toplmunu zehirli bir sarmaşık gibi saran İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı, insan haklarına yönelik tehditlerin en başında yer alıyor. Yabancı düşmanı, ırkçı, ayrımcı ve faşizan uygulamalardan en fazla mağdur olan kesim hiç şüphesiz göçmenlerin çoğunluğunu oluşturan Müslümanlardır.

Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne... Haberi Görüntüle

''BATI'DA NEFRET SUÇLARI ARATIYOR''

“Nefes alamıyorum, nefes alamıyorum” diyerek George Floyd’un dramını asla unutamayız. Benzer olaylarla daha sonra da karşılaştık. Az önce ekranda izledik. Aylan bebek. Aylan bebeğin nasıl dalgalarla kıyıya vurduğunu izledik. Aylan bebeğin ölümü, batıyı insafa getirmedi. Aylan bebek, bir astsubay çavuşumuzun kucağında görüldüğü gibi ebediyete yürüdü. Son olarak Filistin kefiyesiyle gezen üç genç, ABD’de sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Fikir özgürlüğü bahanesiyle İslam ve Müslüman karşıtı eylemleri meşrulaştırdılar, tasvip ve teşvik ettiler.

2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı 12.500 TL mi oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük... Haberi Görüntüle

“500’E YAKIN SALDIRI GERÇEKLEŞTİ”

İstatistikler, buz dağının sadece görünen kısmı olsa da bu acı gerçeği teyit ediyor. Yılbaşından beri çoğunluğu bizim büyükelçiliklerimiz olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Avrupa’da bulunan temsilciliklerinin önünde Kur’an-ı Kerim’in yakıldığı 500’e yakın saldırı gerçekleştirildi. Mukaddes kitabımıza yönelik bu alçak eylemlerin hemen hepsi hükümetlerin izin vermesiyle, polis koruması altında düzenlendi. İlk defa dün Danimarka’da kutsal kitaplara yönelik saldırılar sebebiyle cezai müeyyideyi getirdiler.

AK Partili Hamza Dağ, Özgür Özel'in SGK borcu yalanını çürüttü: 'Beyhude nutuk çekmeyi bırakmalı' AK Partili Hamza Dağ, Özgür Özel'in SGK borcu yalanını çürüttü:... Haberi Görüntüle

''BMGK'NIN REFORME EDİLMESİ ŞARTTIR''

BM İnsan Hakları Beyannamesi'nin göz göre göre çiğnendiği yer, Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarıdır. BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye ve geçici üyeler, sadece Amerika'nın ret oyuyla maalesef malum ateşkes reddedildi. Tek başına, böyle adalet olur mu? Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail yönetimi, Gazze'de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulümlere ve katliamlara imza atıyor. Dünyanın 5'ten büyük olduğu gerçeği bir kez daha görülmüş oldu. BM Güvenlik Konseyinin reforme edilmesi olmazsa olmaz şarttır. Aslında adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil. Çünkü Amerika İsrail'in yanında yer alıyor. İnsanlık Amerika'ya 'BM Evrensel Beyannamesi'ne destek veren ülkedir' demeyecek bundan sonra, başta biz, diyemeyiz.

PKK'da çözülme hızlandı! MSB duyurdu: 3 terörist teslim oldu PKK'da çözülme hızlandı! MSB duyurdu: 3 terörist teslim oldu Haberi Görüntüle

''BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİN''

İsrail’in parasıyla bütün silah mühimmatıyla yer alıyor. Ey Amerika… Bunun hesabını nasıl vereceksin? İsrail’in yanında yer alan, Aylan bebeklerin karşısında yer alanlara diyoruz ki; biz de sizin karşınızdayız. Ülkemizdeki Gezi olaylarında ve Ukrayna’nın işgalinde olay yerlerine kamp kurup, saatlerce canlı yayın yapan BBC’den CNN’ine anlı şanlı basın organlarının en büyük icraatları, failleri gizleyip, zulmü gözlerden kaçırmaktan ibaret. İsrail'in Gazze saldırısı sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Netanyahu mutlaka hesap verecek.

Dolmabahçe'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan El-Saud'u kabul etti Dolmabahçe'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal... Haberi Görüntüle

BAŞIBOŞ KÖPEK SALDIRILARI

Başıboş Sokak Hayvanlarıyla ilgili artan şikayetlerin farkındayız. Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading