Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güvenen pişman olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güvenen pişman olmaz

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Önümüzdeki dönemde tüm bu birikimi müstakil bir katılım finans kanununu ülkemize kazandırarak taçlandırmak arzusundayız.Hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Kısa vadede katılım finansın bankacılık varlıkları içindeki payını yüzde 15'e taşımayı hedefliyoruz. Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadı. Kazandırarak kazanmayı amaçlayan hiçbir müteşebbis sonradan nedamet duymadı. Bundan sonra da kazan-kazan temeliyle iş birliklerimizi ilerleteceğiz. Tüm kurumlarımızın sizlere gereken kolaylığı ve yardımı yapmaya hazır olduğunu söylemek istiyorum.'' dedi.

Gündem

24.05.2024, 17:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Albaraka İslami Finans Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, burada katılımcılara hitap ederken önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Zirveye öncülük eden kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu zirvenin İslam ekonomisine yönelik hizmet ve ürün pazarlamalarının keşfedilmesine yardımcı olacağı kanaatindeyim. Dünyanın 75 farklı ülkesinden yaklaşık 1500'den fazla katılımcıyı zirve münasebetiyle Türkiye'de misafir edeceğiz. 2 gün boyunca zirvede konuşulacak başlıklara baktığımızda kapsamlı bir hazırlığın yapıldığını görüyoruz. Belirlenen paneller yol gösterici tartışmalara zemin olacaktır. Böyle bir zirvenin ülkemizde düzenlenmesi ayrıca önemlidir. Doğu-Batı arasında ticari ve beşeri köprü vazifesi üstlenen Türkiye, finansal piyasalar arasında da aynı rolü oynamaya başladı.

Eskişehir'de LGBT terörü! Polis taşkınlık yapanlara müdahale etti: Gözaltılar var Eskişehir'de LGBT terörü! Polis taşkınlık yapanlara müdahale etti: Gözaltılar var Haberi Görüntüle

''DÜNYADA MAZLUMU KORUYACAK KÜRESEL BİR MEKANİZMA YOK''

Uluslararası sistemde denge kaybolmuş, belirsizlik artmıştır. İsrail'in Gazze'de işlediği toplu katliamlar küresel düzenin acziyetini gözler önüne sermiştir. Dünyada nizamı sağlamakla mükellef yapıların adaletsiz karakteri bir kez daha ortaya çıkmıştır. İsrail'in yaklaşık 8 aydır tüm insanlığın gözü önünde Gazze'de işlediği toplu katliamlar mevcut kurumlara güveni sarsmıştır. Dünyada mazlumu koruyacak bir küresel mekanizma yok. Zulmün önüne geçecek bir kurumsal mekaniza yoktur. Türkiye olarak uzun süredir bu duruma dikkat çekmeye çalışıyoruz.

2 Haziran Kayseri Pınarbaşı seçim sonuçları | Pınarbaşı'nda seçimi kim, hangi parti kazandı? 2 Haziran Kayseri Pınarbaşı seçim sonuçları | Pınarbaşı'nda seçimi kim,... Haberi Görüntüle

''KÜRESEL BORÇ İLK ÇEYREKTE REKOR KIRDI''

Türkiye olarak uzun süredir küresel sistemin günümüz gerçekleriyle dizayn edilmesini söylüyoruz. Adaletin olmadığı yerde barış ve huzur olmaz. Küresel sistemin elitleri bu tabloyu görmezden geliyor. Küresel borçluluk 2024 ilk çeyreğinde rekor tazeleyerek 315 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Tahminler, daha da artacağına işaret ediyor. Günümüzde servet eşitsizliği dünyada tarihi bakımından en yüksek seviyeye çıktı. Dünyadaki en zengin yüzde 1'lik kesim toplam küresel servetin neredeyse yarısına sahip.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan iddialara yanıt: Borsa kazançlarından vergi alınacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan iddialara yanıt: Borsa kazançlarından vergi alınacak mı? Haberi Görüntüle

"YASTIK ALTI TASARRUFLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASINI ARZU ETTİK"

Yastık altı denilen sistem dışı tasarruf kültürüne sahibiz. Yastık altı tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını hep arzu ettik, finans kurumlarımızı bu konuda politika geliştirmeleri için destekledik. Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasında kurumlarımız toplumu ikna edici finansal ürünler geliştiremedi. Katılım finans dini hassasiyetlere göre tasarrufların değerlendirilmesi olarak görülüyor. Katılım finans ülkemizin kalkınması ve finansal bağımsızlığı noktasında büyük imkanlar sunuyor.

TEM Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Çok sayıda kişi yaralandı! TEM Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Çok sayıda kişi yaralandı! Haberi Görüntüle

''KATILIM FİNANSA BAKIŞ AÇIMIZ DEĞİŞMELİ''

Zayıfı daha zayıflatan, fakiri daha da fakirleştiren, zalimi güçlendiren bu (kapitalist) sistemin dertlerimize derman olmayacağını kabul etmek zorundayız. Katılım finansa yönelik toplumdaki ön yargılar hala kırılmadı. Katılım finans sistemini hak ettiği yere getirmeyiz. Katılım finansın bankacılık payını yüzde 15'e taşımak istiyoruz. Bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. 

Kurban saat kaça kadar kesilir, hangi saatten sonra kesilmez? Kurban saat kaça kadar kesilir, hangi saatten sonra kesilmez? Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YE GÜVENEN HİÇ KİMSE PİŞMAN OLMADI"

Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadı. Kazandırarak kazanmayı amaçlayan hiçbir müteşebbis sonradan nedamet duymadı. Bundan sonra da kazan-kazan temeliyle iş birliklerimizi ilerleteceğiz. Tüm kurumlarımızın sizlere gereken kolaylığı ve yardımı yapmaya hazır olduğunu söylemek istiyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading