Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu günümüzün nazisi

Haliç Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde Gazze'de katliam yapan bebek katili Netanyahu vardı. Erdoğan, ''Netanyahu ve yönetimi, Gazze'de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler, Mussolini ve Stalin'in yanına ekletmişlerdir. İnsanlığın vicdanında zaten mahkum olan bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde de hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz, yapacağız.'' dedi.

Gündem

10.03.2024, 00:26

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenecek İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde Gazze'de katliam yapan bebek katili Netanyahu vardı. Erdoğan, ''Netanyahu ve yönetimi, Gazze'de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler, Mussolini ve Stalin'in yanına ekletmişlerdir. İnsanlığın vicdanında zaten mahkum olan bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde de hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz, yapacağız.'' dedi.

Erdoğan katillere 'one minute' hatırlatması da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Vakfın 53. Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını diliyorum. İyilik neferlerin i hiçbir zman unutmayacağız. Allah ömür verdikçe sizlerin yanında olacağız. Sizler, sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyen Asım'ın nesli bir gençlik için samimiyetle çaba gösterenlerden olun.  İlim hazinemizin zenginleşmesini sağlayacağız. Nitelikli evlatlarımızı teşvik edeceğiz.

Son dakika... Kamuda tasarruf tedbirleri TBMM'de kabul edildi! O tarihte yürürlüğe girecek Son dakika... Kamuda tasarruf tedbirleri TBMM'de kabul edildi! O tarihte... Haberi Görüntüle

''GAZZE'DE YAŞANANLAR TAHAMMÜL SINIRINI AŞTI''

Ramazan ayını başta Gazze olmak üzere gönül coğrafyamızın birçok bölgesinde ciddi dramların yaşandığı bir şekilde karşılıyoruz. Terörist İsrail devleti, doğrudan sivilleri hedef alarak bir soykırım uygulamaktadır. israil, batılı güçlerin deteğini arkasına alarak Filistinli kardeşlerimize soykırım politikası yürütmektedir. Gazze'de yaşananlar tahammül sınırını aştı. Bugüne kadar İsrail'in doğrudan sivilleri hedef alan saldırıları sonucunda 32 binden fazla Filistinli şehit oldu, 72 binden fazla Filistinli ise yaralandı. İnsanlığın vicdanında zaten mahkum olan bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde de hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz, yapacağız."

29 kişi feci şekilde can vermişti: Ölüm kulübünden yeni görüntüler ortaya çıktı 29 kişi feci şekilde can vermişti: Ölüm kulübünden yeni görüntüler... Haberi Görüntüle

''NETANYAHU GÜNÜMÜZÜN NAZİSİ''

Uluslararası hukuka asgari saygı gösteeren bu devletin bunları yapması mümkün değildir. Bu canilerin uluslararası hukuka hesap vermesi için elimizden geleni yapıyoruz. Katliamcılar eninde sonunda hukuk önünde hesap verecek. Netanyahu günümüzün nazisidir. Netanyahu ve yönetimi, Gazze'de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler, Mussolini ve Stalin'in yanına ekletmişlerdir. 2. Cihan Harbi'ni kurgulayanlar mevcut nizam tarafından Müslümanlar üyev evlat olarak görülmüşür. Türkiye bu role itiraz etmektedir. Katıldığımız tüm uluslararası toplantılarda Gazze'nin sesi olduk. Herkes Hamas'a terör örgütü yaftası yapıştırdığında biz buna karşı çıktık. Yaklaşık 2 milyar nüfuslu İslam alemi, Filistin halkına kardeşlik görevini maalesef tam manasıyla yerine getirememiştir.

Euro 2024 şampiyonu hangi takım? İspanya-İngiltere maçı kaç kaç bitti? Euro 2024 şampiyonu hangi takım? İspanya-İngiltere maçı kaç kaç bitti? Haberi Görüntüle

''İLK GÜNDEN BERİ GAZZE İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK''

Ülke ve millet olarak İsrail'in Filistin'e yönelik katliamlarının önüne geçmek için ilk günden itibaren tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ramazan ayı boyunca Gazze'ye yardımları sürdüreceğiz. Elimizin uzandığı gücümüzün yettiği kadar Filistinli kardeşlerimize yardım ediyoruz. Mısır makamlarıyla son dönemde gelişen ilişkilerimizi, Gazze'ye yardımların ulaştırılması için kullandık. Şimdiye kadar 19 uçak ve 7 sivil yardım gemisiyle bölgeye gönderdiğimiz insani yardımların toplamı 40 bin tonu buldu. Önceki gün yola çıkan, Kızılayımıza ait 3 bin tonluk bir yardım gemisi daha yarın El Ariş'e ulaşıyor.

Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka arz ne zaman? Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka... Haberi Görüntüle

''15 YIL GEÇTİ AYNI YERDEYİZ: ONE MINUTE''

Recep Tayyip Erdoğan 15 sene önce katillerin yüzlerine karşı 'One minute' diye haykırırken nerede duruyorsa, bugün de aynı yerde durmaktadır. En fazla hassasiyet gösterdiğimiz ve bedel ödediğimiz bir konuda bize haksızlık edenleri, kendilerini sorgulamaya davet ediyorum. Hamas'ın liderleriyle çok açık, net, her şeyi rahatlıkla konuşup onların arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye.

Son dakika: Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik faciasıyla ilgili açıklama: 29 gözaltı kararı! Son dakika: Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik faciasıyla ilgili açıklama: 29... Haberi Görüntüle

''KİMSE BİZE 'HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜDÜR' İFADESİNİ KULLANDIRAMAZ

21 yıl önce göreve gelmeden önce, daha başbakan değildim Amerika'ya ilk yaptığım seyahatte Amerika'nın ileri gelenleri ile masaya oturduğumuz bana Hamas'ı sordular. Ben o zaman kendilerine terör örgütü değil direniş örgütüdür demiştim. O zaman başbakan değilim. Seçimi kazanmış bir partinin lideri olarka bu seyahati yaptım ve bu cevabı verdim. Şimdi de kimse bir "Hamas terör örgütüdür" ifadesini kullandıramaz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading