Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'i andı: Dava ve aksiyon adamı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'i andı: Dava ve aksiyon adamı!

Türk edebiyatına damga vurmuş şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek'ün bugün vefatının 41. yıl dönümü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Kısakürek'i vefatının 41. yılında andı.

Gündem

25.05.2024, 14:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üstad Necip Fazıl'ı ölüm yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla andı.

Müge Anlı’da kan donduran itiraf: Babaannem ve halam birini öldürüp kıyma makinesinde çekti Müge Anlı’da kan donduran itiraf: Babaannem ve halam birini öldürüp... Haberi Görüntüle

DAVA VE AKSİYON ADAMI 

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Büyük şair, fikir, dava ve aksiyon adamı Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i ebedî âleme irtihalinin 41'inci yıl dönümümde rahmetle, hasretle yâd ediyorum. Allah mekânını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

Şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 41. yılında mezarı başında da yad edildi. Eyüp Sultan Mezarlığı'nda düzenlenen anma etkinliğine, İstanbul Valisi Davut Gül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile Kısakürek'in oğlu Osman Kısakürek ve sevenleri katıldı.Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte dualar edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan iddialara yanıt: Borsa kazançlarından vergi alınacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan iddialara yanıt: Borsa kazançlarından vergi alınacak mı? Haberi Görüntüle

"SONRAKİ NESİLLERE İLHAM KAYNAĞI OLDU"

Törende konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, bir neslin yetişmesinde Kısakürek'in çok önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, "Sadece bir neslin yetişmesi değil aynı zamanda sonraki nesillere de ilham kaynağı olan, hepimizin başucu kitaplarından bir tanesine imza atan, mutlaka okuduğumuz, fikirlerinden etkilendiğimiz üstadın ölüm yıl dönümünde bir araya geldik. Mekanı cennet olsun. Makam-ı ali olsun. Rabbim cennetinde buluştursun." dedi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading