Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya ve İsveç'i neden NATO'da istemiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya ve İsveç'i neden NATO'da istemiyor?

İsveç ve Finlandiya, NATO'ya resmi başvuruyu yapmak için adımlarını hızlandırdı. NATO üyeleri, iki ülkenin katılımına sıcak bakarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'veto edeceğiz' diyerek karşı çıktı. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya ve İsveç'i neden NATO'da istemiyor? İşte yanıtı...

Gündem

27.02.2024, 12:42

İsveç ve Finlandiya, Rusya'ya karşı güvenlik endişeleri olduğu için NATO'ya resmen başvuru yapma kararı aldı. ABD başta olmak üzere diğer NATO ülkeleri, güvenlik örgütüne resmi başvuru yapılması halinde Finlandiya ve İsveç'in üyeliğine sıcak bakacaklarını açıkladı. 

İstanbul'da sıradan bir gün: Metro istasyonunu su bastı İstanbul'da sıradan bir gün: Metro istasyonunu su bastı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YI NEDEN NATO'DA İSTEMİYOR?

Üyeliğe karşı çıkan tek ülke ise Türkiye oldu. İskandinav ülkelerinin, Türkiye'nin başına bela olan FETÖ ve PKK terör örgütlerinin sığınağı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, oldukça net bir şekilde üyeliğe karşı olduğunu açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Her iki ülkeyle ilgili de gerçi bu aralar dışişleri bakanlarıyla bir görüşmeler yapıldı. Bakın her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu değil. Kaldı ki bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı biz karşıyız deseler ki, teslim etmeleri gereken teröristleri teslim etmeyeceklerine yönelik açıklamaları var. Velev ki teslim et, bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi Yunanistan'ın tekrar NATO'ya girmesini sağladı. NATO'nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan'a her türlü desteği veriyor mu, her türlü üssü kuruyorlar mı? Kuruyor. Biz bunlara nasıl inanacağız. İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezleri. Parlamentoya gidip bunları konuşturuyorlar. Hatta ve hatta terörist yanlısı üyeleri var parlamentolarında. Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmesine 'evet' demeyiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading