Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etlik Şehir Hastanesi'ni açtı: Türkiye yüzyılı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etlik Şehir Hastanesi'ni açtı: Türkiye yüzyılı olacak

Son dakika haberleri... Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanelerini uluslararası birer marka haline getireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu 100 yılın Türkiye 100 yılı olarak anılacağını ifade etti.

Gündem

24.04.2024, 14:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan ve 8 ayrı hastaneden oluşan Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde; 

Eski Çekya Cumhurbaşkanı Klaus'tan 15 Temmuz'a yönelik makale: 'Türkiye'nin vazgeçilmez rolü' Eski Çekya Cumhurbaşkanı Klaus'tan 15 Temmuz'a yönelik makale: 'Türkiye'nin vazgeçilmez... Haberi Görüntüle

''BU DEV HASTANE BİR SAĞLIK ŞEHRİDİR''

Biz Etlik Şehir Hastanesi sağlık alanındaki devrimlerden biri olarak kabul ediyoruz. Bu dev hastane adeta bir sağlık şehridir. Etlik Şehir Hastane'mizin Ankara'mıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Ankara'ya ikinci şehir hastanesini kazandırmakta emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Bünyesindeki 8 hastane ile sağlık devrimimizin sembollerinden biri olarak görüyoruz. 691'i yoğun bakım olmak üzere 4 bini aşkın yatak kapasitesi, labarotuvarları, ameliyathaneleri ile bu hastane bir sağlık devrimi niteliğindedir. Ankara'ya da, Ankaralılara da bu yakışır. Çalışanlarına da en üst konforu sağlayacak donanım ile tasarlanmıştır. Mart ayından itibaren hayata geçirdiğimiz beyaz reform ile beklentilerini karşıladığımız, sorunlarını çözdüğümüz sağlık personellerimizin daima yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

2024 Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversitede dersler ne zaman başlayacak? 2024 Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversitede dersler ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

''HAYALİM OLARAK GÖRDÜM''

Bundan 20 yıl önce hükümete gelirken milletimize ülkemizi, eğitim, sağlık, emniyet, adalet üzere yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Ardından ulaşım, tarım, enerji, diplomasi, dış politkada sayılı ülkelerden olacağımızın sözünü vermiştik. Tabi Ankara'da sadece Etlik Şehir Hastanesi ile kalmadık. Aynı büyüklükte bir de Bilkent’i kurduk. O da yine 4 bin 50 oda ve yatak. Aynı şekilde burası da 4 bin 50 oda ve yatak. Dünyada bu hastanelerimiz örnek. Bugün Türkiye 20’nci şehir hastanesine de kavuştu. Halen inşası süren 13 ve proje aşamasındaki 2 şehir hastanemizle birlikte bu sayıyı inşallah 35'e çıkartacağız. Türkiye yıllar yılı buna hasretti. Bunu başardık mı? Evet. Hayalim olarak gördüğüm şehir hastanelerinin her anını takip ettim. 20'inci eserimizi bugün sunmaktan büyük gurur ve bahtiyarlık duyuyorum. Bir kısmi kamu özel ortaklığı, bir kısmı ise genel bütçeden yapılıyor. Milletimize en hızlı hizmeti vercek şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz.

Suç örgütlerine geçit yok! Mafyacılık oynayanlar tek tek yakalandı Suç örgütlerine geçit yok! Mafyacılık oynayanlar tek tek yakalandı Haberi Görüntüle

''SSK'NIN BAŞINDA NE YAPTIN Kİ BU ÜLKEDE NE YAPACAKSIN''

Muhalefet bu eserlere çamur etmeye çalışsa da, bugün şehir hastane modeli pek çok ülke tarafından inceleniyor. Gelişmiş ülkelerin sağlık konusunda nasıl acınacak durumda olduğu salgın döneminde ortaya çıkmıştır. O dönemde hastanelerden, yaşlı bakım evlerinden yansıyan yüz kızartıcı malzemeleri hepimiz yakından biliyoruz. Savaş Ay'ın programını izlemiş miydiniz? Bay Kemal'in SSK'nın başındayken nasıl aciz bir durumda olduğunu görmüş müydünüz? Sen SSK'nın başında ne yaptın ki, bu ülkede ne yapacaksın.

Seçil Erzan davasında olay ifade: Kayıp milyonların sırrı çözüldü eski sevgilisi işaret edildi Seçil Erzan davasında olay ifade: Kayıp milyonların sırrı çözüldü eski... Haberi Görüntüle

''ÜLKEMİZİ 2053 SAĞLIK VİZYONU İLE BULUŞTURACAĞIZ''

Kendi vatandaşlarımıza birinci sınıf sağlık hizmeti sunarken 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa da tıbbı yardım malzemesi gönderdik. Sağlık ordumuza katılan her doktorumuzu, asistanımızı, hocamızı akademik statü ve özlük hakları bakımından destekleyerek markalaşma sürecini hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Hep beraber daha çok çalışarak, daha çok üreterek, kendimizi daha iyi geliştererek ülkemizi 2053 sağlık vizyonu ile buluşturacağız. Vatandaşlarımızın her birinin özellikle de gençlerimizin başka ülkelerdeki hiçbir şeye gıpta ile bakmayacakları seviyeye gelene kadar bize durmak yok. Bizim kaybetmeyi göze alacak tek bir evladımız yok. Her insanımız potansiyeli kabiliyeti ile bizim için, ülkemiz için, milletimiz için önemlidir. Elimizden bu mümtaz mirası almalarına izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin ülkenin birikimlerini heba edecek, milletimizin geleceğini tehlikeye atacak fütursuzluklar sergilemesine izin veremeyiz.

Konya'da 15 Temmuz'da bugün otobüsler bedava mı? Konya'da toplu taşıma hangi saatlerde ücretsiz? Konya'da 15 Temmuz'da bugün otobüsler bedava mı? Konya'da toplu taşıma... Haberi Görüntüle

''SOSYAL MECRALARDA GELİŞMİŞ ÜLKE GÜZELLEMELERİ YAPILIYOR''

Sosyal medya mecralarında gelişmiş ülke güzellemeleri yapıldığını, buralara gidilmesi gerektiğinin aşılanmaya çalışıldığını görüyoruz. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır. Türkiye'yi böyle göstermeye çalışanlar ülkenin bu hale gelmesi için her türlü sinsiliği yapanlardır. Bu ülkelerin en önemli alametifahrikaları olan refah ve güvenlik sırça köşkü her krizde biraz daha çatlamakta, parçalanmaktadır. Anadolu, asırlardır her istikametten gelen mazlumların kabul gördüğü belki de tek coğrafyadır. Ülkemizi bir kurtuluşun kapısı veya kurtuluştan geçen bir yol olarak görenler bize çok önemli bir mesaj veriyor. Ülkemizin, yaşadığımız toprakların kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bugün özellikle sırf daha iyi arabaya binmek, daha iyi telefon alabilmek gibi süfli isteklerle başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde Türkiye'nin en büyük kronik yara bakım merkezi, Ankara'nın en kapsamlı klinik araştırma merkezi, ilk ve tek hibrit ameliyathanesi, en büyük hiperbarik oksijen tedavisi merkezi ve en büyük uyku bozukluğu tanı ve tedavi merkezi bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor - 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada ''Ankara Etlik Şehir Hastanesi, tek yerleşkede toplanan 8 ayrı hastaneden oluşuyor. Toplamda, 1.000 polikliniğe, 125 ameliyathaneye, 4 bin 50 yatak kapasitesine sahip.'' ifadelerini kullandı.

Toplam alanı bir milyon 22 bin 725 metrekare, toplam kapalı alanı bir milyon 145 bin 129 metrekare, toplam yatak kapasitesi 4 bin 50 olacak hastanede bin poliklinik, 125 ameliyathane, 691 yoğun bakım yatağı, 3 bin 359 servis yatağı yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor - 1 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading