Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM zirvesinde önemli mesajlar: Tarihi nitelikte adımlar atıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de BM Zirvesi kapsamında düzenlenen Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, "Eğitim müfredatını günümüz şartlarına göre güncelliyoruz.  Eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihi nitelikte adımlar atıyoruz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Vesayet Konseyi'nde düzenlenen "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi"ne katıldı. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

"TARİHİ NİTELİKTE ADIMLAR ATIYORUZ"

Eğitim müfredatını günümüz şartlarına göre güncelliyoruz.  Çevre bilincini küçük yaşta aşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihi nitelikte adımlar atıyoruz. Derslik sayılarının artırılmasından ücretsiz kitap dağıtımına kadar her alanda eğitim altyapımızı güçlendirmenin gayretindeyiz.  Okulları akıllı tahtalar, kütüphaneler ve laboratuvarlarla donatarak modern imkanlara kavuşturduk.

Valilik duyurdu: Sağlık personelini ısıran uzman çavuş açığa alındı Valilik duyurdu: Sağlık personelini ısıran uzman çavuş açığa alındı Haberi Görüntüle

"OKULLAŞMA ORANINI YÜKSELTTİK"

4+4+4 eğitim reformuyla birlikte zorunlu eğitimi 12 yıla çıkararak ülkemiz genelinde okullaşma oranını yükselttik. Kız çocuklarının eğitim oranını yüzde 90'ların üzerine çıkardık. Yaz okulları gibi uygulamaları da devreye aldık. Üzerinde titizlikle durduğumuz bir konu da mesleki eğitimdir. Üreterek öğrenme yaklaşımlarıyla mesleki ve teknik alanındaki tecrübelerimizi paylaşmak amacıyla Uluslararası Teknik ve Anadolu Liselerini hayata geçirdik.

Türkiye Maarif Vakfımız ise 49 ülkeye yayılan eğitim kurumlarıyla önemli bir boşluğu dolduruyor. Türkiye burslarıyla öğrencilere ülkemizde eğitim imkanı sunuyoruz. Eğitim müfredatını günümüz ihtiyaçlarına göre güncelliyoruz. Çevre bilincini küçük yaşta aşılamak için çevre eğitimi ve iklim değişikliği derslerini de müfredata ekledik. Faydalı bireyler yetiştirmek için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading