Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor! Masada kritik başlıklar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor! Masada kritik başlıklar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi konuğu olarak 9 Mart'ta Washington'a ziyarette bulunacak. Peki, 9 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan ziyaretin gündeminde hangi konular var? İşte ziyarete ilişkin detaylar...

Gündem

08.04.2024, 20:11

Yoğun diplomasi trafiğine seçimden sonra devam edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durağı ABD olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs tarihinde resmi davetli olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor.

9 Mayıs'ta yapılması planan ziyarette Erdoğan ve Joe Biden, Beyaz Saray'da bir araya gelecek. İki lider ilk kez Oval Ofis'te buluşacak.

Aylardır Türkiye'nin kapısını aşındıran İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesinin ardından iki ülke ilişkileri farklı bir boyut kazandı.

İsveç'in NATO üyeliğini kapmasının ardından MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kısa bir süre önce ABD'ye giderek kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Gözler şimdi Erdoğan ve Biden'ın buluşmasına çevrildi.

İstanbul'dan kahreden haber: Bir polis memuru şehit oldu İstanbul'dan kahreden haber: Bir polis memuru şehit oldu Haberi Görüntüle

MASADA KRİTİK BAŞLIKLAR VAR

İki liderin terörle mücadele, Gazze'deki son durum ve savunma alanındaki işbirliklerini ele alması bekleniyor. 

Aylardır devam eden savaşta akan kanın duması için yoğu çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının kalıcı olarak durması gerektiği mesajını verecek ve iki devletli çözüm şartını Joe Biden'a iletecek.

Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Haberi Görüntüle

ABD'NİN DEAŞ'A VERDİĞİ DESTEK

Ayrıca kritik zirvede F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin hızlanması da masaya yatırılacak. Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele, ABD'nin DEAŞ bahanesiyle YPG'ye verdiği destekten duyulan rahatsızlık bir kez daha gündeme gelecek ve Biden'ın yüzüne iletilecek.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'le uluslararası zirvelerde görüşmeler gerçekleştirmiş, son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir bir araya gelmişlerdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading