Yandex Metrica

Çok önemli 'helalleşme' soruları! Kılıçdaroğlu'nun yolculuk öncesi bunlara cevap vermesi gerekiyor

Çok önemli 'helalleşme' soruları! Kılıçdaroğlu'nun yolculuk öncesi bunlara cevap vermesi gerekiyor

2023 hazırlığını sürdüren İmamoğlu'na Kılıçdaroğlu'nun cevabı 'helalleşme' hamlesi oldu. CHP Lideri, kendi tabanını aşarak geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor ancak Kılıçdaroğlu'nun bazı önemli sorulara net cevaplar vermesi gerekiyor.

Gündem

15.03.2024, 03:17

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine 'tiyatro' dediği günlerde CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto için 'Adalet Yürüyüşü'ne çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine hazırlık kapsamında şimdi bambaşka bir yolculuğa hazırlanıyor: Helalleşme Yolculuğu... 

Cumhurbaşkanlığına adaylık için kendi partisinde Ekrem İmamoğlu ile kıyasıya bir rekabete girdiği gözlenen 73 yaşındaki Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun yürüttüğü kampanyaya karşı atağa geçti. 

CHP'de kapalı kapılar ardında süren krizin kameralar önüne yansımasına ramak kala ortaya atılan 'helalleşme' hamlesi, İmamoğlu kampanyasını gölgede bırakmasının yanında Kılıçdaroğlu'na CHP tabanını aşarak inançlı kesime ulaşma fırsatı verecek. 

Cobra Kai 6. sezon 6. bölüm çıktı mı? Cobra Kai 6. bölüm ne zaman yayınlanacak? Cobra Kai 6. sezon 6. bölüm çıktı mı? Cobra Kai... Haberi Görüntüle

O BARİYERLER NE OLACAK?

Uzun yıllar baskıcı laikliği savunan ve İslami değerlere yönelik yasakçı tavrıyla zihinlere yer eden CHP, Kılıçdaroğlu'nun 'özür ve helalleşme' hamlesiyle birlikte 2023 öncesi kitlesini genişletmeyi hedefliyor. Ancak bu hedefin önünde çok önemli bariyerler var. 

Halkının büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşan Türkiye'de Kılıçdaroğlu'nu destekleyen medya organları, İslam inanç değerlerine 'irtica', 'şeriat', 'tarikat' yaygarası ile saldırmaya devam ediyor. Diyanet'in yayınladığı ve yalnızca Müslümanları ilgilendiren fetvalar bile CHP 'mahallesini' rahatsız etmeye yetiyor. 

Din ve vicdan hürriyetine yönelik kısıtlamaların Türkiye tarihindeki en büyük mağdurlarından başörtülü kadınlar hâlâ, olası bir iktidar değişimi durumunda 28 Şubat sürecine benzer cadı avıyla karşılaşma korkusu yaşıyor. 

Parti teşkilatında tepeden tırnağa 'mezhepçi' reflekslerle hareket ettiği ileri sürülen Kılıçdaroğlu'nun bir 'TESEV kurucusu' ve '10 Aralık Hareketi' mensubu olarak tek parti CHP'si dönemi hakkında ne düşündüğü ve Atatürk'e ilişkin gerçek hisleri merak ediliyor. 

Araç sahipleri dikkat! O tarihe kadar ödemeyenler büyük cezalar ile karşı karşıya! Son tarih... Araç sahipleri dikkat! O tarihe kadar ödemeyenler büyük cezalar ile... Haberi Görüntüle

HDP İLE İTTİFAKI NASIL ANLATACAK?

CHP'li vekillerin geçtiğimiz ayki Abant toplantısında Türkiye'nin eyaletlere bölünmesini savunan tavsiye kararlarına imza atmış Kılıçdaroğlu'nun HDP ile ilişkileri de 'helalleşme' önündeki en önemli bariyerlerden biri. 

Mehmetçiğin Suriye ve Irak'ta terör örgütlerine yönelik operasyon yapmasına karşı olduğunu tezkereye 'hayır' diyerek net bir şekilde ortaya koyan CHP Lideri, PKK ile ilişkili HDP'ye her fırsatta göz kırparak kendi partisinde bile tepki çekiyor. 

Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne... Haberi Görüntüle

FETÖ'CÜLERİ ATAMA SÖZÜ TÜYLER ÜRPERTİCİ  

Kılıçdaroğlu'nun 'sabıkalı' olarak görüldüğü en önemli konu ise FETÖ ile olan ilişkileri. 2013'teki 17/25 Aralık darbe girişimi öncesinde örgütle kurduğu ilişkileri zaman içerisinde Erdoğan'a karşı ittifak pozuna dönüştüren Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde FETÖ üyelerini devlet kurumlarında yeniden istihdam edeceğini son aylarda defaatle vurguladı. Kılıçdaroğlu bu nedenle, kendilerini "KHK'lı" maskesiyle perdelemeye çalışan FETÖ'cülerin yegâne umudu haline geldi.

Kahramanmaraş depremini önceden bilmişti! Dünyaca ünlü deprem uzmanından Çanakkale depreminden sonra korkutan uyarı! Kahramanmaraş depremini önceden bilmişti! Dünyaca ünlü deprem uzmanından Çanakkale depreminden... Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİ PROJELERİ NE OLACAK? 

CHP Lideri konusundaki bir diğer soru işareti de Türkiye'ye yatırıma gelen kişilerin milliyeti konusunda sürdürdüğü faşizm. ABD ve Avrupa ülkelerinden yatırımlara hiçbir itirazı bulunmayan Kılıçdaroğlu, sözkonusu ülke Katar olduğunda sırtına birdenbire Nazi üniformasını geçirip 'bu ülkeyi iktidarının ilk bir haftasında Türkiye'den kovacağını' söylüyor. 

Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşeceği' geniş halk kitleleri tarafından önemsenen çok mühim bir konu daha var: Yerli ve milli savunma sanayii projeleri. Cumhuriyet tarihinde bu yöndeki ilk atılımların CHP'li 'Milli Şef' İsmet İnönü tarafından ustalıkla engellendiği bilinirken, Kılıçdaroğlu'nun parti tarihine ilişkin özeleştirisi merakla bekleniyor. Türkiye'ye son yıllarda savunma sektöründe çağ atlatan projelerin akıbeti hakkında Kılıçdaroğlu'nun ne düşündüğü tıpkı diğer pek çok konu gibi derin bir soru işareti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading