Yandex Metrica

Cihat Yaycı uyarıyor: İran, ABD ve İsrail birlikte çalışıyor, hedefleri ise Türkiye!

Mavi Vatan doktrininin kurucu babası müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, iç savaşın eşiğine gelmiş Amerika'daki krizin İran saldırısıyla sönümlendiğine dikkat çekti; 1979'dan beri Tahran'ın reklamı bolca yapılan füzeleri bir kez bile İsrail'e karşı kullanmadığına işaret etti. Yaycı, Arz-ı Mevûd için teröristan bölgesinin genişletilmekte olduğu uyarısı yaparken, "Hedefte Türkiye var, aman dikkatli olalım" diyor. 

Gündem

03.05.2024, 18:37

Mavi Vatan doktrininin yazarı, Mavi Vatan haritasının çizeri ve 2019'daki Libya Antlaşmasının mimarı emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Gazze ve Kızıldeniz merkezli kaos sürecinde ABD-İsrail-İran denklemine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Bölgesel krizi TRHaber için yorumlayan müstafî amiral Yaycı, İran İslam Devrimi ile birlikte İsrail'e karşı göstermelik bir düşman yaratıldığını ancak görünürde kavga eden aktörlerin masanın altında el sıkıştığını söyledi. 

Cihat Yaycı, TRHaber editörü Murat Saman'ın sorularını cevaplarken, İran rejiminin gerçek kimliğinin anlaşılması gerektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

Image

Cihat Yaycı

Yıllar geçiyor CHP değişmiyor: Somali tezkeresine destek yok! Yıllar geçiyor CHP değişmiyor: Somali tezkeresine destek yok! Haberi Görüntüle

DÜŞMAN GÖRÜNÜMLÜ REJİM YARATTILAR

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail müttefik olarak görülür, İran ise sanki İsrail'e bölgede rakiptir. O halde soru şudur: İran İslam Devrimini gerçekleştiren Humeynî 1979'a kadar neredeydi? Paris'te. 

Sürgündeki hükümeti nerede kurmuştu? Paris'te. Tahran Havaalanı'na 1979'da hangi uçakla inmişti? Fransız Havayolları ile... 

Peki uçaktan indiği zaman söylediği sözlerden bir tanesi neydi? "Siyonist İsrail'i haritadan sileceğiz." Yani Batı, kendi eliyle kendisine düşman görünümlü bir rejimi İran'da, Ortadoğu'da kurmuştur. 

Daha sonra İran, İsrail'i menzili içerisinde gösteren birçok silah geliştirdiğini çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlamıştır. Arz-ı Mevûd denilen, güya İsrailoğullarına verilen toprakları, -hâlbuki İbrahimîleredir- vaat edilen toprakları hedef alan hep İsrail'dir ve bu topraklar da Fırat ve Dicle ile Nil havzası arasında kalan 'verimli hilâl' dediğimiz bölgedir. 

Image

İran İslam Devriminin kurucusu Ayetullah Humeyni, Air France uçağıyla Tahran'a inerken...

İzmir'de iki kişinin ölümüne neden olan elektrik faciasında bilirkişi raporu çıktı! İzmir'de iki kişinin ölümüne neden olan elektrik faciasında bilirkişi raporu... Haberi Görüntüle

O FÜZELER 44 YILDIR NEREDE?

Dicle ve Fırat havzasında 3 tane önemli devlet vardır: Irak, Suriye ve kuzeyinde Türkiye. Irak 1980'den itibaren İran-Irak Savaşı ile parçalanmaya başlamış, bu savaşın neticesinde olan gelişmelerle Irak parçalanmış, Arz-ı Mevud'un Irak parçası böylece zayıflatılmış ve orada İsrail'le bağlantılı yapılar kurulmuştur. 

2011'de Suriye iç savaşı çıkmıştır. Bu iç savaşta rol alan ülkeler hangileriydi? İran, Rusya, Amerika ve İsrail... Irak'ta da aynı ekip vardı. Türkiye'de teröristan, sözde Kürdistan adıyla kurulması planlanan harita ne tesadüftür ki, Arz-ı Mevud'da Fırat ve Dicle arasında kalan alandır. Bu karışıklıkların içerisinde de yine aynı ekipler vardır. 

1979'dan günümüze kadar yaklaşık 44 yıldır sözde İsrail'e hedef alacağı söylenen füzelerden bir tanesi bile İsrail'e atılmış mıdır? Asla... (Ateşledikleri) taşeron örgütlerle basit roketler falan...

Yahu Filistin'de soykırım yapılıyor, bugün kullanmayacaksan o silahları ne zaman kullanacaksın, en azından gözdağı vermek için? O nedenle uluslararası ilişkilerde "Masanın üzerinde yapılan bilek güreşine bakmayın, masanın altında diğer ellerle tokalaşıyorlar mı ona bakın" denir. 

Image

39 kişinin bulunduğu tur teknesi alev aldı: Çok sayıda yaralı var 39 kişinin bulunduğu tur teknesi alev aldı: Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

AMERİKA'NIN İMDADINA İRAN YETİŞTİ

İran destekli Husilerin ticaret gemilerine saldırdığı gerekçesiyle Amerikan ve İngiliz gemileri bölgeye geldiler, bu ülkeler bölgeye güç aktarımı yaptı. Ortadoğu çevreleniyor bakın. Sonra İran sözde Amerikan ve İsrail birliklerinin bulunduğu yere füze saldırıları yaptı. Buna ilişkin sadece bir tane resim var; onda da Amerika "Saldırı bize değil" dedi. 

Buna karşılık İsrail ve ABD, Suriye'de sözde İran'a karşı operasyon yapmak için PKK/YPG eliyle ortalığı birbirine kattılar. Sonra Teksas'ta geçen cuma ayaklanma oldu. Amerikan tarihinde hiç akla gelmeyen işler oldu. Ülkede resmen ayrılıkçılık başladı, olağanüstü hâl ilan edildi neredeyse, askerî birlikler sevk edildi. 

Tam o anda İran can simidini atıverdi. Ürdün'de Suriye sınırına yakın üste Amerikan askerlerine saldırı gerçekleşti. 3 tane Amerikan askeri öldü. 24 tane diyorlar, o kadar asker de yaralandı. Bir anda o parçalanmış Amerikan iç kamuoyunda millî birlik ve bütünlük oluştu. Konsolide oldular. 'Amerikan iç savaşı' kıvılcımı sönümlendi. Amerika'ya can simidi atıldı. 

Peki soruyorum şimdi; Amerika'nın bundan sonraki açıklaması nedir? Amerika, İran'la savaşa girmeyeceğini söyledi. İran'ın açıklaması ne? Hizbullah'ın bundan sonra Filistin için bir aksiyonda bulunmayacağını söylediler. Yani "Hizbullah, İsrail'e karşı bir şey yapmayacak" dedi. Hesapları gördünüz mü? 

Ortadoğu kumaşı, ele alınan bir makas ve makası tutan eller Amerika ve İsrail... ama arkasında İran ve Rusya da var. Bu büyük bir oyundur. Hedef Türkiye'dir.

Çok dikkatli olalım. Ortadoğu'da sınırlar yeniden çizilmeye çalışılıyor. PKK/YPG vasıtasıyla güya İranlı milislere karşı, yok bilmem nelere karşı falan mücadele deyip onlar kullanılarak onların alanı genişletiliyor. Teröristan alanı büyüyor. "Aman dikkat Türkiyem, uyan Türkiyem" diyelim.

Image

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading