Yandex Metrica

CHP'ye para sayma soruşturmasında yeni gelişme! 2 kişi ifade sonrası yangın merdivenin kaçtı

CHP İstanbul İl Başkanlığının eski basın danışmanı Can Poyraz ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerinde yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal medyadaki "para sayma" görüntülerine ilişkin soruşturmada 2 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Nas ve Poyraz, basın mensuplarına görüntü vermemek, sorulara yanıt vermemek için yangın merdiveninden kaçtı.

Gündem

18.03.2024, 09:07

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen videosu gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu olaya ilişkin para trafiğinin görüntüleri sosyal medyada infiale yol açtı.

Üsküdar-Samandıra Metrosu'nda teknik arıza! Seferler yapılamadı yolcular isyan etti Üsküdar-Samandıra Metrosu'nda teknik arıza! Seferler yapılamadı yolcular isyan etti Haberi Görüntüle

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medyada dolaşıma sokulan para sayma görüntülerinin, partinin il başkanlığı binasının alımı için mal sahibinin avukatının ofisinde nakit ödenen paraya ait olduğunu açıkladı.

CHP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019'dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019'u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019'dur.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

AK PARTİLİ İSİMDEN TEPKİ: YALANINIZ BATSIN

CHP'nin açıklamalarından sonra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, “Hay yalanınız batsın; sizin içinizde hiç mi Siyasi Partiler Kanunu bilen hukukçu ve mali müşavir yok.” ifadeleriyle CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale geldi Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Bazı sosyal medya hesaplarında "Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." Şeklindeki paylaşım ile birlikte paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti açısından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır" 

Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar hakkında flaş karar Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar hakkında flaş karar Haberi Görüntüle

İKİ KİŞİ İFADE VERDİ

Soruşturma kapsamında Fatih Keleş ile birlikte eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın eski basın danışmanı Can Poyraz’ın ifade vermek üzere savcılığa çağrılmıştı. Konuya ilişkin eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın eski basın danışmanı Can Poyraz, ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Özgür Nas ve Can Poyraz, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi.

23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem yapılır mı? 23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem... Haberi Görüntüle

YANGIN MERDİVENİNDEN KAÇTILAR

Eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın basın danışmanı Can Poyraz şüpheli olarak yaklaşık 1.5 saat ifade verdi. Nas ve Poyraz, basın mensuplarına görüntü vermemek, sorulara yanıt vermemek için yangın merdiveninden kaçtı.

26 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu akşam kimin maçı var? Galatasaray'ın maçı bugün mü? 26 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu... Haberi Görüntüle

FATİH KELEŞ YARIN İFADE VERECEK

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in ise yarın ifade vermeye gelmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading