Yandex Metrica

CHP'nin başörtüsü samimiyetsizliği aşikar oldu: Genel Kurulda destek vermeyeceğiz

CHP'nin başörtüsü samimiyetsizliği aşikar oldu: Genel Kurulda destek vermeyeceğiz

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifinin, verdikleri önerge kabul edilmeden komisyondan geçtiğine işaret ederek, bu şekliyle teklife, TBMM Genel Kurulunda destek vermeyeceklerini bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 22:17

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM Anayasa Komisyonunun CHP'li üyeleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifinin Anayasa Komisyonunda görüşüldüğünü anımsattı.

Euro 2024 şampiyonu hangi takım? İspanya-İngiltere maçı kaç kaç bitti? Euro 2024 şampiyonu hangi takım? İspanya-İngiltere maçı kaç kaç bitti? Haberi Görüntüle

KOMİSYONU TERK ETTİK İYİ PARTİ'YLE BİRLİKTE

CHP'li Tezcan, "Cumhur İttifakı'nın ve özellikle Sayın Erdoğan'ın bu meseleyi siyasi istismar meselesi olarak sürdürme konusundaki kararlılığını, samimiyetsizliğini gördükten sonra komisyon çalışmalarını terk ettik, İYİ Parti ile birlikte." diye konuştu.

Başörtüsü ve kılık kıyafet özgürlüğüyle ilgili meselenin fiilen çözüldüğünü bildiklerini anlatan Tezcan, bu çözümde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aktif desteğinin bulunduğunu söyledi.

Konut kredisi güncellendi! 3 milyon TL 10 yılda toplam ödemesi ne kadar? Konut kredisi güncellendi! 3 milyon TL 10 yılda toplam ödemesi... Haberi Görüntüle

DÜZENLEMENİN BİRLEŞTİRİCİ OLMASINI İSTİYORUZ

Her kesime güvence verecek adım gerektiğini ve bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun attığı adımla kanun teklifinin sunulduğunu belirten Tezcan, "Mesele bir kanun teklifiyle çözülebilecek, endişeler giderilebilecekken, AK Parti, Cumhur İttifakı, Erdoğan'ın 'gollük pas' sözüyle meseleyi çözmek, endişeleri gidermek değil istismar etme konusunda kararlı olduğunu gösterdi." dedi.

Anayasa değişikliği gerekmemesine rağmen komisyona katılarak, İYİ Parti ile önerge verdiklerini anımsatan Tezcan, önergeyle, bütün kesimleri güvence altına alacak, başını örtenin de örtmeyenin de hiçbir endişe içine düşmeden, güven içinde hissedeceği düzenleme yapılmasını istediklerini kaydetti. Tezcan, düzenlemenin birleştirici olmasını istediklerini dile getirdi.

MSB görüntüleri paylaştı: 19 terörist böyle havaya uçuruldu MSB görüntüleri paylaştı: 19 terörist böyle havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

TBMM GENEL KURULU'NDA DESTEK VERMEYECEKLERİNİ BİLDİRDİLER

Konunun "din" tartışması değil "hak" tartışması olduğunu savunan Tezcan, "Kızlarımız, kardeşlerimiz, analarımız, bacılarımız, başını örtmek ya da örtmemek isteyenler, kılık kıyafetine karışılmasını istemeyenler, kıyafetinin siyasetin malzemesi olmasından rahatsız olan bütün vatandaşlarımıza sesleniyoruz; güvenceniz biziz, korkmayın." diye konuştu.

Tezcan, teklife bu şekliyle, TBMM Genel Kurulunda destek vermeyeceklerini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading