Yandex Metrica

CHP'nin anketçisi Murat Gezici'den İmamoğlu taraftarlarına isyan: 'Tehditler aldım, uğramadığım hakaret kalmadı'

CHP'nin anketçisi Murat Gezici'den İmamoğlu taraftarlarına isyan: 'Tehditler aldım, uğramadığım hakaret kalmadı'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin anketçisi olarak tanınan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, açıkladığı son anketle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu taraftarlarının saldırılarına maruz kaldı. Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'u İmamoğlu'nun 0,6 puan önünde açıklayan Gezici, CHP'liler ve İmamoğlu taraftarları tarafından tehdit edildi.

Gündem

12.04.2024, 01:44

TV100 canlı yayınında Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olan CHP'ye yakınlığıyla bilinen Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, yaptığı son anketle başını Ekrem İmamoğlu taraftarları ve CHP'lilerle derde soktu. 

İstanbul genelinde yaptığı son anketi canlı yayında açıklayan Gezici, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükçehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un oylarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 0,6 puan fazla buldu.

Gezici'nin İstanbul özelinde bulduğu sonuçlar şöyle:

Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum: Yüzde 44,1

CHP adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 43,5

DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat çepni: Yüzde 4,1

Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 3,1

Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 2,3

İYİ Parti adayı Satuk Buğra Kavuncu: Yüzde 1,7

Diğer: Yüzde 1,2

Sonuçları değerlendiren Gezici,

"Araştırmacılar örneklem oluşturur ‘Şu ilçede, şu mahallede, şu sokaklarda anket yap’ dersiniz, gençte gider araştırma yapar. Orada kişiye ‘Burada yaşıyor musunuz?’ der ve soru sormaya başlar. Araştırmacılar bunu atlıyor, bunu hata payı içerisinde değerlendiren bir grup var aslında bilimsel olarak onu ayırmak gerekiyor. Bu yüzden ben onların yaptığı kurala göre yaptım bunu, Murat Kurum 44,1 çıkıyor ama ben iddialıyım aradaki fark 1,8’e kadar açılacak.

Yeniden Refah’a oy verenlere bir soru açıyorum, 'sizin ikinci tercihiniz kim?' diyorum, yüzde 92 oranında Murat Kurum’a oy verdiğini görüyoruz. Yeniden Refah’a peki ikisinden birini tercih etmek zorunda kalsan kimin kazanmasını istersin dediğimiz zaman Murat Kurum diyenlerin oranı yüzde 84’e geliyor."

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Haberi Görüntüle

"EKREM İMAMOĞLU TARAFINDNA BÜYÜK BASKI GÖRDÜM"

Sonuçların ardından sosyal medyadan büyük bir saldırı kampanyasıyla karşı karşıya kaldığını belirten Gezici, "Ben 24 yıldır sektördeyim. Ben Sayın Erdoğan'ın veya etrafının bizi tehdit ettiğine ya da sopa gösterdiğine hiç şahit olmadım. Bu sonuçla ilgili Ekrem İmamoğlu'nun etrafından büyük baskı gördüm. Hayatımda görmediğim tepkiyi aldım. Bu kaygı verici. Tam yol ileri sloganı 2028 ise ben endişe ederim. Yani bir araştırmacı bir kamuoyu araştırmacısı 0.6 oranında Murat Kurum'u (diğerinden yüksek) gösterdi diye bu ülkede baskı görmek, zulüm görmek, hakaret etmek insanlık dışı.

 

Habere Tepki Ver

9

0

1

1

0

0

0

1

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading