Yandex Metrica

CHP'li Tanal 'mango' yalanı üzerinden Emine Erdoğan'ı hedef gösterdi

CHP'li Tanal 'mango' yalanı üzerinden Emine Erdoğan'ı hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Mali eski Cumhurbaşkanının eşi Aminata Keita arasında geçen "mango" diyaloğunu bugün yaşanmış gibi gösterip, provokasyon içerikli paylaşım yapan hesabın gönderisini alıntılayan CHP'li Mahmut Tanal, yalanda sınır tanımayanlarla yine saray edebiyatı yaptı ve Emine Erdoğan'ı hedef gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 18:04

Mali'nin önceki Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın eşi Aminata Keita, 2015'te misafiri olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’a, ülkesi Mali'nin mango bakımından zengin olduğunu fakat kısa sürede bozulduğu için  ihracatını yapamadıklarını dile getirince Emine Erdoğan, kendisine "Mangoyu kurutup saklayın" tavsiyesinde bulunmuştu.

Abbas'a bakanların içi acıyor! Sokak köpeklerinin saldırdığı Abbas yoğun bakımdan çıktı! Abbas'a bakanların içi acıyor! Sokak köpeklerinin saldırdığı Abbas yoğun bakımdan... Haberi Görüntüle

HESAP TARİHİ SONRADAN BELİRTTİ FAKAT TANAL YALANI SÜRDÜRDÜ

Emine Erdoğan ve Aminata Keita arasında yıllar önce geçen bu diyalog, sosyal medya üzerinde bir hesap tarafından köpürtülüp, çarpıtıldıktan sonra sanki yeni yaşanmış gibi servis edildi. Twitter’da Rapor ismindeki provokatif bir hesap, "Erdoğan’dan vatandaşa tasarruf tavsiyesi: Mangoyu kurutup saklayın" gibi provokatif bir ifadeyle çarpıtılarak, muhalifetin yalan ordusuna kayank gösterilmek üzere paylaşıldı. 

Diğer taraftan her yalan iddiada olduğu gibi çok geçmeden bu yalan da ortaya çıktı ve Rapor isimli hesap saat 10.18'de paylaştığı aynı tweetin altına, saat 12.52'de ekleme yaparak Emine Erdoğan'ın bu ifadeleri 2015'te kullandığını paylaştı.

Bunun üzerine CHP Milletvekili Mahmut Tanal, söz konusu hesabın çarpıtarak paylaştığı ve altına bunu çürüten tarihi belirten başka bir gönderi paylaştığı halde, provokatif içeriği alıntıladı ve yine saray edebiyatı yaptı. 60 yaşında olduğunu ve hayatında hiç mango yemediğini belirterek, "öğrenciler barınacak yurt bulamıyor, birileri mango kurutmayı öneriyor" ifadeleriyle provokasyona destek olan bir tutum sergiledi. Tanal bunu yaparken hem Emine Erdoğan'ı hedef gösterdi hem de yalanın yayılmasında rol oynadı.

Tanal'ın bu tweetini referans alan Cumhuriyet gazetesi de Tanal'ın ifadelerini haber malzemesi yaptı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading