Yandex Metrica

CHP'li Lütfü Savaş'ın Suriyeliler ile ilgili iddiası yalan çıktı! Bedelini ödeyecek...

CHP'li Lütfü Savaş'ın Suriyeliler ile ilgili iddiası yalan çıktı! Bedelini ödeyecek...

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Suriyelilerle ilgili açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Çataklı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yalan açıklamayla milleti tahrik etmeye çalıştığını belirterek, yarın Hatay Valiliğince Savaş hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

Gündem

05.02.2024, 22:20

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyelilerin nüfus oranıyla ilgili halkta infiale sebep olacak bir iddia ortaya atmıştı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı CHP'li Savaş'ın Suriyelilerle ilgili iddiaları yalanlandı.

Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Haberi Görüntüle

CHP'Lİ SAVAŞ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Çok sert açıklama yapan Çataklı Hatay Valiliğinin CHP'li Lütfü Savaş hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı: 200’den fazla kişi hayatını kaybetmişti Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı: 200’den fazla kişi hayatını kaybetmişti Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'DE YÜZDE 8 HATAY'DA 4'TE 1'DİR"

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Hatay'da doğan 4 çocuktan 3'ünün Suriyeli olduğu' şeklinde açıkça yalan söyleyerek milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır. Türkiye'de doğan Suriyeli bebek oranı yüzde 8, Hatay'da ise 4'te 1'dir.

İkinci el otomobil fiyatı Ağustos'ta düşer mi? Araba fiyatları Ağustos'ta yükselir mi? İkinci el otomobil fiyatı Ağustos'ta düşer mi? Araba fiyatları Ağustos'ta... Haberi Görüntüle

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ"

Rakamlar üzerinden yalan söyleyerek ırkçılık yapmak, tam da faşist zihniyetin alışkanlığıdır. Yarın Hatay Valiliğimizce kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu mübarek gecede müfteri ve yalancıları Allah'a havale ediyoruz."

 

Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Haberi Görüntüle

LÜTFÜ SAVAŞ HANGİ YALANLARI SÖYLEMİŞTİ?

Sözcü'ye konuşan CHP'li Lütfü Savaş infial oluşturacak iddiaları şöyleydi:

"Hatay'ın nüfusu 1 milyon 670 bin. Resmi verilere göre 500 bin civarında Suriyeli var. Ama gayri resmi sayı 800 binin üzerinde. Yaklaşık her 2 kişiden biri Suriyeli. Hatay'daki doğumların yüzde 75'ini Suriyeli kadınlar yapıyor. Yeni doğan her 4 çocuktan 3'ü Suriyeli. Savaş psikolojisi hormonları bozmuş. 11 ayda doğum yapan, 6 yılda 6 çocuk yapan Suriyeli kadınlar var. Çoğunun 3-4 eşi var ve hepsi de çok çocuk yapıyor. Demografik yapı bizim aleyhimize gelişiyor. 12 yıl sonra belediye başkanının Suriyeli olması hiçbirimizin hoşuna gitmez.

Reyhanlı'da Suriyeli aday olsaydı seçimi açık farkla kazanırdı. Bir çok ilçede denge değişiyor. Türk vatandaşları 12 yıl geçmeden KKTC'de vatandaş olamıyor. Suriyeli niye hemen vatandaş oluyor. Atatürk'ün milli sınırlara kattığı son yer burası. Bu coğrafyada zemin kaygan. Hatay giderse her yer gider. Hatay elden gitmesin diye mücadele veriyoruz. Ancak tek başıma ben çözemem, bu milli mücadeleyi asıl Ankara vermeli. Tanju Özcan Bey (Bolu Belediye Başkanı) kadar sert konuşmuyorum, ama burada durum hiç iyiye gitmiyor."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading