Yandex Metrica

CHP'de torpil furyasını Özgür Özel bile değiştiremedi: Bursa'da işçiler kapı dışarı edildi: Akrabaya kadroda yer açmaya devam!

CHP'de torpil furyasını Özgür Özel bile değiştiremedi: Bursa'da işçiler kapı dışarı edildi: Akrabaya kadroda yer açmaya devam!

CHP'li belediye başkanları ve milletvekilleri  seçim öncesi verdiği sözlerin tam tersini mazbatayı aldıktan sonra yapmaya başladı. Torpil furyasına kapılan CHP'liler makam koltukları akrabalar ve liyakatsiz isimlere dağıtılmaya devam ediyor. 31 Mart'tan önce Bursa Nilüfer Belediyesi'nde işe alınan 129 kişinin işine seçimlerden sonra son verdi.  İşten çıkarılan işçiler, belediye yönetiminin bu kararının ardından ciddi mağduriyetler yaşadıklarını belirterek belediye başkanı Mustafa Bozbey'in yakınlarının işe alındığını ifade etti. 

Gündem

22.05.2024, 12:57

CHP’de yerel seçimlerden sonra başlayan kadrolaşma hırsına hergün bir yeni haber ekleniyor. Bursa'da Nilüfer Belediyesi, seçimlerden hemen sonra çok sayıda işçiyi işten çıkarmasıyla gündem olmuştu. İşten çıkarılan işçiler, belediye yönetiminin bu kararının ardından ciddi mağduriyetler yaşadıklarını ve belediye başkanının kendi akrabalarına yer açmak için işlerine son verildiğini söyleyen İşçiler, "deneme süresinin sona ermesi” gerekçesiyle işten çıkartıldıkları için kanunen de hak arayamadıklarını ve yeni iş bulma konusunda büyük zorluklar yaşadıklarını belirtti. 

Bakan Tunç'tan 'YKS soruları sızdırıldı' iddialarına ilişkin açıklama: Başsavcılık soruşturma başlattı Bakan Tunç'tan 'YKS soruları sızdırıldı' iddialarına ilişkin açıklama: Başsavcılık soruşturma... Haberi Görüntüle

CHP'NİN LİYAKAT SÖYLEMLERİNİN ALTI BOŞ ÇIKTI 

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı, kazanan belediye başkanları göreve başladı. CHP'nin seçimlerden önce dillerinden düşürmedikleri liyakatın altı boş çıktı. Yeni başkanlar kadrolarına her gün eş-dost-akrabalarından oluşan kontenjanı tamamlamaya çalışıyor. Nilüfer Belediyesinde yaşanan işten çıkarmalar CHP'de yaşanan krizlerin en geniş halkasını oluşturuyor. Belediyede çalışanların büyük çoğunluğu işten çıkarılırken, belediyede çalışmaya devam eden işçilere de eksik maaş ödendiği ortaya çıktı. Nisan ayı maaşlarını 3 parça halinde alan işçilere, gelen tepkiler üzerine belediye Mayıs ayı maaşlarını da 2 parçada ödedi. Üstelik çalışmakta olan ve eksik maaş alan işçiler, Mayıs ayı ikramiyelerinin ise ne zaman ödeneceğine dair bir açıklama almadıklarını ifade etti. 

15 Temmuz'da bir vatandaşı şehit etmişti: Eli kanlı FETÖ'cü yakalandı 15 Temmuz'da bir vatandaşı şehit etmişti: Eli kanlı FETÖ'cü yakalandı Haberi Görüntüle

AKRABALARA BELEDİYE KADROSUNDA KONTENJAN 

Bursa Nilüfer Belediyesi'nde eski belediye başkanının kasayı boş bıraktığı iddialarına karşılık, yeni başkan, liyakati sağlama amacıyla işten çıkarmalar gerçekleştirdiğini söylensede yeni belediye başkanının akrabalara kadroda yer açıldığı belirtiliyor. 

AK Parti Milletvekili Resul Kurt'tan Anagold firmasını terleten sorular: Toprağa kimyasal karıştı mı? AK Parti Milletvekili Resul Kurt'tan Anagold firmasını terleten sorular: Toprağa... Haberi Görüntüle

YEREL SEÇİM ÖNCESİ BELEDİYEYE YENİ BİRİM 

Konuya dair soL'a konuşan Nilüfer Belediyesi çalışanları,seçim çalışması adıyla seçim öncesi acele ile yeni birimler açan Nilüfer belediyesinin eski CHP’li başkanı Turgay Erdem, yeni açtığı bu yerlere elbette yeni kişiler almıştı. İşçiler, işten atılanların birçoğunun da bu yerlerde çalıştığını ifade ediyor. 

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık adam yaralama suçundan tutuklandı. DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık adam... Haberi Görüntüle

ÇALIŞANLARADA EKSİK MAAŞ ÖDENİYOR 

Yaşanan tüm sorunların belediyenin yine CHP yönetimindeyken yaşandığını ama ilk gözden çıkarılanların işçiler olduğunun altını çizen belediye çalışanları ise "İşten atılan atıldığıyla kalıyor, çalışanlara da eksik maaş ödeniyor" diyor. Hatta belediyenin “Çok fazla çalışan var o sebeple maaşlarınızı ödeyemiyoruz” diyerek işçiler arasında yapay düşmanlık yaratılmaya çalıştığını söylediler. 

Madrid ziyareti öncesi uzay sohbeti: Cumhurbaşkanı Erdoğan Tuva Cihangir Atasever ile görüştü! Madrid ziyareti öncesi uzay sohbeti: Cumhurbaşkanı Erdoğan Tuva Cihangir Atasever... Haberi Görüntüle

"SÖZ KONUSU CHP OLUNCA MUHALİF BASINDAN SES YOK"

Belediyeden işçilere dönük net bir açıklama yapılmazken mevcut durum da çalışanların tepkiside dinmek bilmiyor. "Söz konusu CHP olunca muhalif basın da ses çıkarmıyor. Birileri bizi duysun" diyen işçiler başta belediye başkanı olmak üzere İnsan Kaynakları departmanının da detaylı bir açıklama yapmamasına itiraz ediyor. Bu durum, belediye çalışanlarının ve halkın bilgi alma konusunda yaşadığı sıkıntıları da artırdı.

Ziraat Bankası Arefe günü açık mı, kapalı mı 2024? Ziraat Bankası Arefe günü açık mı, kapalı mı 2024? Haberi Görüntüle

ÖZGÜR ÖZEL BİLE ÖNÜNE GEÇEMEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP'li belediyelerdeki liyakat ve "adam kayırma" örneklerinin üzerine gideceğini ifade ettiği günlerde CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde başkan Mustafa Bozbey'in yakınlarının işe alındığını ifade eden belediye işçileri "Bizler bütçe sorunundan dolayı işten çıkarılıp, eksik ödemelerle uğraşırken başkanın akrabaları ve yakınları bir yandan istihdam ediliyor" dedi. 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading