Yandex Metrica

CHP'de Esenyurt kavgası büyüyor: Yeni başkan 270 kişiyi işten çıkardı, eski başkan çıldırdı

CHP'de Esenyurt kavgası büyüyor: Yeni başkan 270 kişiyi işten çıkardı, eski başkan çıldırdı

CHP'de Esenyurt kavgası devam ediyor. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in belediyeden 270 kişiyi işten çıkartması eski başkan Kemal Deniz Bozkurt'u çıldırttı. "Gerçek bir CHP'li, başka bir kişiye kumpas kurmaz, partisini kamuoyunda tartıştırmaz, partisine aidiyet hisseder, mesnetsiz ithamlarda bulunmaz, iftiralar atmaz hele ki partili yoldaşına bunu asla yapmaz." dedi.

Gündem

24.04.2024, 11:35

CHP'nin DEM Parti'yle beraber kent uzlaşısı kapsamında yeniden kazandığı Esenyurt'ta sular durulmuyor. 1 milyonu aşkın nüfusuyla İstanbul'un en fazla istenen ilçelerinden biri olan Esenyurt, CHP-DEM işbirliğinin sonucu olarak eski HDP'li yeni CHP'li Ahmet Özer belediye başkanı seçilmişti. DEM Parti'nin aday göstemeyip CHP'yi desteklediği seçimlerde Ahmet Özer, aldığı yüzde 49,04 oyla başkan olmuştu. 

Mazbatasını alan Ahmet Özer, ilk sözleriyle CHP'li eski yönetimi hedef almıştı. Özer, "Hızla ihtiyaç dışı işe alımlar yapılmış, kasa boşaltılmış. Bu girişim iyi niyetten uzak" ifadelerini kullanmıştı. 

Ahmet Özer'in ilk icraatı ise 270 kişiyi işten çıkarmak oldu. CHP'li eski yönetimin işe aldığı 270 kişi yeni yöentim tarafından bir çırpıda işten çıkarıldı. Buna tepki gösteren eski başkan Kemal Deniz Bozkurt, bir açıklama yaparak Ahmet Özer'e tepki gösterdi. 270 kişinin belediyedeki işine son verilmesinden dolayı bayrama üzgün girdiğini belirten Bozkurt şu ifadeleri kullandı: "Bayrama üzgün giriyorum çünkü çok zorlu ve sorunlu bir 5 yılı başarılı bir şekilde tamamlamışken bize birtakım ithamlarda bulunuldu ve yaklaşık 270 kıymetli arkadaşımızın belediyedeki işine son verildi. Gönül bağı ile bağlı olduğum partime, Cumhuriyet Halk Partisine, saygımdan dolayı susmayı tercih etmiştim ama ben sustukça ithamlar devam etti ve bu nedenle kamuoyunu bilgilendirmek bir zorunluluk haline geldi. Belediyeyi devraldığım 2019'daki personel sayısı ile 2024'teki personel sayısı birbirine çok yakındır. Şunu bilmenizi isterim ki ihtiyaç fazlası bir tek kişi bile işe alınmamıştır." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Haberi Görüntüle

YERİNE YENİLERİNİ ALACAKLAR

Bozkurt, işten çıkarılanların yerine yenilerinin alınacağını belirterek aksi halde hizmetlerin aksayacağını savundu. Bozkurt, "Yeni bir personelin işe alınması, güvenlik soruşturması gibi işlemler en az 2 aylık süreç gerektirdiği için bu kişilerin büyük bir bölümünün tekrar işe alınmak zorunda kalınacağını düşünüyorum. Devir teslimde yeni seçilen yönetime, Genel Başkan Yardımcımıza ve kamuoyuna Esenyurt Belediyesinin içinde bulunduğu durumu açık bir şekilde ifade edip ayrıca kendilerine durumu anlatan imzalı bir kitapçık vermişken 'Boş bir kasa bıraktı.' şeklindeki ifade hiç samimi değildir." dedi.

Bella Hadid mankenliği bıraktı mı, neden? Bella Hadid neden mankenliği niye bıraktı? Bella Hadid mankenliği bıraktı mı, neden? Bella Hadid neden mankenliği... Haberi Görüntüle

PARTİYE ŞİKAYET ETTİ

CHP kültüründe kumpasa yer olmadığını belirten Bozkurt, parti yetkililerin Ahmet Özer'in bu eylemlerini değerlendireceğine inandığını ifade etti. Kemal Deniz Bozkurt, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "CHP kültürü ile yetişmiş birinin lügatinde kumpas diye bir şey yoktur. Gerçek bir CHP'li, başka bir kişiye kumpas kurmaz, partisini kamuoyunda tartıştırmaz, partisine aidiyet hisseder, mesnetsiz ithamlarda bulunmaz, iftiralar atmaz hele ki partili yoldaşına bunu asla yapmaz. Partisini ve ülkesini her şeyden çok sever. Eminim parti yetkililerim de bu konuyu değerlendireceklerdir."

Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen provokatörlere müdahale: Çok sayıda gözaltı! Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen provokatörlere müdahale: Çok sayıda gözaltı! Haberi Görüntüle

AHMET ÖZER NASIL SEÇİLDİ? 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile uzlaşı sağladığı İstanbul Esenyurt’ta Ali Gökmen yerine Ahmet Özer’i aday göstermişti. Daha önce başkan adayı gösterilen Ali Gökmen, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading