Yandex Metrica

CHP'nin ardından İYİ Parti de ABD'ye gitti! 15 Temmuz şüphelisi Henri Barkey'ın vakfından randevu istediler

CHP'nin ardından İYİ Parti de ABD'ye gitti! 15 Temmuz şüphelisi Henri Barkey'ın vakfından randevu istediler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün ziyaret ettiği ABD'deki kayıp 8 saatiyle ilgili gündemde tartışmalar yerini korurken İyi Parti de Amerika'ya heyet gönderdi. Heyetin aylar önce 15 Temmuz şüphelisi Henri Barkey'in vakfından randevu istediği belirtidi.

Gündem

23.01.2024, 19:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği ABD'de 8 saat boyunca basından habersiz bir şekilde kaybolması gündeme bomba gibi düşerken tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

Eski CHP Muğla İl Başkanı kazaya karıştı! Olay yerinden kaçan başkandan ilgnç ifade: Zihin yorgunluğu! Eski CHP Muğla İl Başkanı kazaya karıştı! Olay yerinden kaçan... Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ DE ABD'YE HEYET GÖNDERDİ

Kılıçdaroğlu'nun gizli görüşmesinin tartışmaları devam ederken İYİ Parti de CHP'nin izinden gitti. İYİ Parti dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozon ve yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş'ten oluşan İyi Parti heyeti, temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. Heyet, ABD'de "değişik seviyelerdeki muhataplarıyla" ve düşünce kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştireceklerini açıkladı. Ziyaret öncesi Milliyet'e konuşan Erozan, Türk-Amerikan ilişkilerinde 13 başlıkta sorun tespiti yaptıklarını, bunların çözüm yollarını ve "müstakbel iktidarlarında" ABD ile daha sağlıklı bir ilişki kurabilmenin yolarının ele alınacağını kaydetti.

Ahmet Kamil Erozon

'Cumhurbaşkanının takvimine uyacağız' dedi! Özgür Özel'den 'Külliye' çıkışı: Erdoğan'la nerede görüşecek? 'Cumhurbaşkanının takvimine uyacağız' dedi! Özgür Özel'den 'Külliye' çıkışı: Erdoğan'la nerede... Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ 15 TEMMUZ ŞÜPHELİSİ HENRİ BARKEY'IN VAKFI İLE GÖRÜŞME PLANLANMIŞ

Ancak ziyaretle ilgili kulislere farklı detaylar da yansıdı. Erozan'ın başkanlığındaki heyetin aylar önce, 15 Temmuz darbe girişiminde adı yer alan Henri Jak Barkey ve onun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu uluslararası planlama ve projelendirme kuruluşu olan CFR şirketi yöneticileri ile görüşmeler yapmayı planladığı ancak bu görüşmenin daha sonra iptal edildiği öğrenilmişti. İptalin İyi Parti'nin Henri Jak Barkey ile görüşmek istememesinden kaynaklandığı öne sürülmüştü.

15 Temmuz şüphelisi CFR Yönetim Kurulu Başkanı Henri Barkey

Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın... Haberi Görüntüle

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ERTELENMİŞ ZİYARET

Bu iddialar kamuoyunda tartışılırken Washington'daki Türk Festivali'ne katılacaklarını açıklayan heyet, Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya geleceklerini bildirdi. Erozan, bu ziyaretin önceden planlandığını ancak koronavirüs salgını nedeniyle bugünlerde fırsat bulabildiklerini kaydetti.

Trabzon'da yakalandı Bitlis'e getirildi!  'Bombacı Mülayım' takma adıyla paylaşımlar yapan kişinin kim olduğu ortaya çıktı! Trabzon'da yakalandı Bitlis'e getirildi! 'Bombacı Mülayım' takma adıyla paylaşımlar yapan... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN HEMEN ARDINDAN GELEN ZİYARET TESADÜF MÜ?

Ziyaretin Kılıçdaroğlu'nun gezisinin hemen akabinde gerçekleşmesi konusunda ise Erozan, "İki ziyaret arasında herhangi bir bağlantı yok. Tamamen tesadüf" dedi. ABD'de hangi muhataplarla ve neleri görüşeceklerine ilişkin sorulara ise Erozan, "Biden ile görüşmeyeceğiz, herkes emin olsun" diye esprili yanıt verdi. "Bu ziyaretimizin amacı Türkiye ile ABD ilişkilerinin müstakbel iktidarımızda daha sağlıklı yürütülmesine yöneliktir" dedi.

Nazlı Sinem Erköseoğlu kimdir, neden öldü? Can Paksoy hakkında yeni karar! Nazlı Sinem Erköseoğlu kimdir, neden öldü? Can Paksoy hakkında yeni... Haberi Görüntüle

BARKEY OLMAZSA RANDEVU YOK

Barkey'in vakfı olan CFR'ın yetkilisi Steven Cook, geçen şubat ayında İyi Parti heyetinin ABD'de CFR ile görüşmek istediğini sosyal medyadan paylaşmıştı.

ABD'de derin yapılara yakınlığıyla bilinen Dış ilişkiler Konseyi (Council on Foreign Relations) adlı düşünce kuruluşunda Ortadoğu ve Türkiye politikaları uzmanı olarak çalışan Steven Cook, İyi Parti heyetinin kendileriyle görüşmek istediğini bildirmişti. Cook, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İyi Parti'den bazı isimler, Dış İlişkiler Konseyi ile görüşmek istedi ama Hocam Henri Barkey'in davet edilmemesini koşul sundu. Ben de onlara 'hadi oradan' diye cevap verdim" ifadesini kullanmıştı. Barkey ise sosyal medya hesabında Cook'un bu mesajını alıntılayarak, "Teşekkürler Steve. Umarım Washington DC'deki diğer kurumlar da sizler kadar ilkeli olur. Göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading