Yandex Metrica

CHP'li Aytuğ Atıcı'dan ittifakı karıştıracak açıklama: HDP'ye bakanlık vermek zorundasınız

CHP'li Aytuğ Atıcı'dan ittifakı karıştıracak açıklama: HDP'ye bakanlık vermek zorundasınız

CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' açıklamasını değerlendiren CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, gündeme bomba gibi düşecek sözler sarf etti. Atıcı, "Eğer siz HDP ile ittifak ya da koalisyon yaparsanız, tabii ki bakanlık vermek zorundasınız." sözleri 6'lı masada kriz çıkaracak.

Gündem

23.01.2024, 19:50

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in tartışma yaratan "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasını değerlendiren Atıcı, "Tam AK Parti'nin istediği bir söyleşi olmuş, tam AK Parti'nin istediği cümleyi sarf etmiş." dedi.

Aytuğ Atıcı, TVNET'te katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda tatil mi? 23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

"TABİİ Kİ BAKANLIK VERMEK ZORUNDASINIZ"

Aslında sarf edilen cümlede bir şey olmadığını söyleyen Atıcı, "Olayın bir teorik boyutu var, bir de pratikte uygulama boyutu var. Teorik boyutuna göre HDP; yasal ve meşru bir siyasi partidir. Eğer siz HDP ile ittifak ya da koalisyon yaparsanız, tabii ki bakanlık vermek zorundasınız. Eğer ittifak ve koalisyon yoksa niye bakanlık veresiniz? Teorik olarak anayasaya göre parlamentoda grubu bulunan siyasi partilere bakanlık verilir. Hatta grubu yoksa bile, milletvekili değilse bile bakanlık verilebilir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading