Yandex Metrica

Çeviköz bu kez PKK'ya selam durdu

Çeviköz bu kez PKK'ya selam durdu

Türkiye karşıtı ifadeleriyle ünlü CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz yeni bir açıklamayla gündemde. Bu kez konu HDP. Fransız basınına konuşan Çeviköz'e göre, hükümet HDP'yi itibarsızlaştırmak için terörist argümanını kullanıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Türkiye karşıtı ifadeleriyle ünlü CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, bu kez Radia France'a yaptığı bir açıklamayle tartışma konusu oldu. 

MİLLET İTTİFAKINI 'DEMOKRASİ DÜŞMANI' İLAN ETTİ

Türkiye-ABD ilişkileri ve S-400'lerle ilgili bilindik görüşlerini paylaşan Ünal Çeviköz, seçimler ve yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Çeviköz Türkiye siyasetindeki iki ittifak yapısından bahsetti, bir sonraki seçimde demokratik güçler ile otoriterliği destekleyenler arasında bir ayrım yaşanacağını söyledi. Çeviköz Cumhur İttifakı seçmeni 'demokrasi düşmanı' ilan ederek skandal bir açıklamaya imza attı.

TERÖRİSTLERİ TEMİZE ÇIKARDI, HÜKÜMETİ SUÇLADI

Ancak Çeviköz'ün röportajında başka dşkkat çeken ifadeler de yer aldı. Röportajda Çeviköz'e HDP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi vitrini olup olmadığı soruldu. 'Demokrasiden uzaklaşan güçler her zaman günah keçisi ararlar. Bunun için bahaneler ararlar ve icat ederler.' ifadesini kullanan CHP Milletvekili, Türkiye'de hükümetin sistematik bir şekilde tüm muhaliflerini "terörist" olarak tanımladığını iddia etti.

Bu 'haksız ve yanlış' diyen Çeviköz, 'Hükümet bu argümanı halkın gözünde muhalefeti itibarsızlaştırmak için kullanıyor, ancak vatandaşlarımız artık buna inanmıyor. Bir bahane haline geldi.'  sözleriyle HDP-PKK ilişkisini reddetti.

“HDP BENZER DEĞERLERİ PAYLAŞIYOR''

Ünal Çeviköz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin müttefiklerinin kim olacağına yönelik bir soruyu da “Türkiye'de demokrasiye inanan ve demokrasiyi yeniden tesis etmek isteyen partiler olacak” diyerek yanıtladı. HDP’nin de bu değerleri paylaştığını iddia etti. 

BIDEN'DAN YARDIM İSTEDİ, 'S-400'DEN VAZGEÇELİM' DEDİ

Yaptığı pek çok açıklamayla Türkiye'nin karşısında pozisyon alan Çeviköz, ABD Başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden’dan demokrasi talebinde bulunmuş, “Biden yönetiminden ilk beklentimizin şu olacağını düşünüyorum: Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, yargı sisteminin siyasetten arındırılmasına, güçler ayrılığına, demokratik reformlara, medya, ifade, toplanma özgürlüğü gibi tüm temel hak ve özgürlüklere çok güçlü bir vurgu yapması.” açıklamasıyla tepki çekmişti. 

Çeviköz Libya konusunda da Türkiye’nin başarısından rahatsız olmuş ve Türkiye'nin Libya ile askeri mutabakata varması konusunda “Türkiye, Libya’da çizgiyi aştı.” demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading