Yandex Metrica

Cemil Bayık'ın mutemedi İlham Ahmed, 20 yıl boyunca Kandil'deydi

Cemil Bayık'ın mutemedi İlham Ahmed, 20 yıl boyunca Kandil'deydi

Beyaz Saray'da ağırlanan PKK/YPG elebaşı İlham Ahmed, Kandil'de 20 yıl kalmış ve Mehmetçiğe saldırılarda bulunmuş azılı bir terörist. Ahmed, teröristbaşı Cemil Bayık'a bağlılığıyla biliniyor.

Gündem

24.04.2024, 18:18

Joe Biden'ın Beyaz Saray'ında teşrifatla ağırlanan PKK/YPG'li terörist İlham Ahmed, ABD, Avrupa ve Rusya tarafından 'Suriye temsilcisi' sıfatıyla kabul görüyor. Yurtdışı temaslarında 'Suriye Demokratik Konseyi Başkanı' etiketini kullanan Ahmed, Kandil'de 20 yıl kalmış azılı bir terörist ve PKK elebaşı Cemil Bayık'a bağlılığıyla biliniyor. 

Afrin doğumlu İlham Ahmed'i Kandil döneminden tanıyan eski PKK'lı Hoşeng Osi, Türkiye gazetesine verdiği demeçte ilginç bilgiler anlattı. Ahmed'le Kandil'de birçok kez görüştüğünü, onu iyi tanıdığını ifade eden Osi, "Tüm talimatları Cemil Bayık'tan alır. Kandil'in emirleri dışında asla hareket etmez" dedi. 

PKK/YPG elebaşı İlham Ahmed, ABD ve Avrupa ülkelerinde üst düzey protokolle ağırlanıyor. 

Ahmed'in de içerisinde bulunduğu Suriye Demokratik Konseyi üyelerinin tamamının tutuklanması gerektiğini kaydeden Osi, konsey üyelerinin yıllardır çocuk kaçırma ve sivillere yönelik katliamlar gibi pek çok suça karıştığını dile getirdi. Ahmed ve çevresini tüm istihbarat örgütlerinin tanıdığını kaydeden Osi, İlham Ahmed'in PKK'da 'Ronahi' kod adını kullandığını söyledi. 

Osi, PKK/YPG elebaşının örgüte yıllar önce 'Hezel' kod adlı kardeşiyle birlikte katıldığını anlatarak şu bilgileri verdi: "Kandil yönetimi onu bir dönem İran’a gönderdi. Orada eylemlere katıldı. Sonra kendi öz kız kardeşini bir başka militan ile ilişkisi var diye ihbar etti. Kardeşi ağır baskılara maruz kaldı. İlham Ahmed, Türkiye'de de birçok saldırı eylemine katıldı. Bu oyuna alet olan ülkeler her şeyi bildikleri halde bunların kanlı geçmişini görmezden geliyorlar."

İlham Ahmed, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un da muhatap aldığı teröristlerden biri. 

"Ahmed ve çevresindekiler sadece Kandil'e bağlıdır. Onların nerede gidip ne söyleyeceklerine Kandil karar verir. PKK liderlerine sormadan tek kelime edemezler. Şu an bu teröristler Amerika'da ve Washington Enstitüsü'de kadın ve çocuk haklarına dair konferans veriyorlar. Oysa yüzlerce kız çocuğunun kaçırılmasından, öldürülmesinden ve canlı kalkan olarak kullanılmasından bunlar sorumlu."

Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne kadar yıkılan bina var mı? Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne... Haberi Görüntüle

HOŞENG OSİ FOTORAFLAR PAYLAŞTI

PKK'lı İlham Ahmed'in Kandil'de bulunduğu yıllarda Hoşeng Osi de onun yanındaydı. Daha sonra örgütten ayrılan Osi, Belçika'ya yerleşerek kendine yeni bir hayat kurdu. Eski PKK'lı Osi, Kandil'de İlham Ahmed'le birlikte çektirdiği fotoğrafları paylaştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading