Yandex Metrica

DOLAR

32.99

%-0 expand_less

EURO

35.80

%-0.3 expand_more

ALTIN

2529.00

%0.02 expand_less

BIST

10889.48

%0.17 expand_less

BTC ($)

67873.08

%0.61 expand_less

Cemevleri için devlette yeni birim: Alevi-Bektaşî Başkanlığı

Cemevleri için devlette yeni birim: Alevi-Bektaşî Başkanlığı

Türkiye'deki 1585 cemevi çok yakında yasal statüye kavuşuyor. Cemevleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Alevi-Bektaşi Başkanlığı'na bağlı olacak. Giderleri oradan karşılanacak.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Alevi-Bektaşî vatandaşların binlerce talebini kısa süre içerisinde çözen hükümet cemevleri ve dedelere ilişkin devrim niteliğinde adımları yakında açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yürütülen çalışmalarda sona gelindi. İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın son şeklini verdiği devrim niteliğinde adımlar şu maddelerden oluşuyor:

  • Cemevlerine hukuki statü kazandırılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi Başkanlığı kurulup Türkiye'deki tüm cemevleri oraya bağlanacak. 
  • Cemevlerinin elektrik-su giderleri devlet tarafından karşılanacak.
  • Cemevlerinde görevli Alevi dedelerine maaş bağlanacak. 
  • Cemevlerinin hizmetlerinden sorumlu bir görevliye maaşını devlet verecek. 
  • Cemevleri için tapuda özel bir statü belirlenecek. 
Ek ders ücreti hafta sonu yatar mı? Haziran ek ders ücreti 13-14 Temmuz'da (Cumartesi-Pazar) yatacak mı? Ek ders ücreti hafta sonu yatar mı? Haziran ek ders... Haberi Görüntüle

8 BİN 740 TALEBİN 5 BİN 600'Ü KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevlerine ilişkin tarihi düzenlemeyi birkaç ay içerisinde açıklaması bekleniyor. 13 Ağustos'ta katıldığı Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde Alevi-Bektaşî vatandaşların taleplerine yönelik istatistik bilgisi veren Erdoğan şunu söylemişti:

"Bir süredir İçişleri ve Kültür Bakanlıklarımızın koordinasyonunda milli birlik ve beraberlik çalışması yürütüyoruz. Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek, Alevi Bektaşi vatandaşlarımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600’ü hızla karşılandı. Diğer taleplerle ilgili İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlarımız müşterek bir çalışma yapıyor. İnşallah bu da yakında neticelenecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading