Yandex Metrica

Çavuşoğlu'ndan OPEC+'yı tehdit eden ABD'ye sert tepki: Bu kabadayılık doğru değil

Çavuşoğlu'ndan OPEC+'yı tehdit eden ABD'ye sert tepki: Bu kabadayılık doğru değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, OPEC+'nın petrol üretim kapasitesini azaltma kararı sonrasında tehdit diline sarılan ABD'ye tepki gösterdi. Çavuşoğlu, konuya ilişkin, "Bir ülkenin Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil." ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:58

OPEC+ üyesi devletlerin petrol üretim kapasitesini azaltma kararı karşısında tehdit diline sarılan ABD'ye bir tepki de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuoğlu, ABD'nin söylemlerini 'kabadayılık' olarak tanımlayarak şunları söyledi:

"Bir ülkenin Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil. Biz de fiyatların artmasından memnun değiliz ama bunu tehdit konusu haline getirmiyoruz. ABD'nin bunu baskı konusu olarak kullanmasını doğru bulmuyoruz."

AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de intihar eden şahıs öldü mü? AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de... Haberi Görüntüle

"İRAN'A YAPTIRIMLARI KALDIRIN"

İran'a uygulanan ABD yaptırımlarını da gündemine alan Çavuşoğlu, enerji fiyatlarının düşmesini sağlamak için bu yaptırımların kaldırılması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, konuya ilişkin, "Kaldırın bu yaptırımları kardeşim fiyatların düşmesini istiyorsanız. Sadece bir ülkeyi (Suudi Arabistan'ı) tehdit ederek sorunu çözemezsiniz." ifadesini kullandı.

Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi? Özgür Özel'den görüşmeyle ilgili açıklama! Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi?... Haberi Görüntüle

BLOOMBERG: TÜRKİYE ABD'YE KARŞI SUUDİ ARABİSTAN'IN YANINDA

Bakan Çavuşoğlu'nun ABD'ye tepkisini haberleştiren Bloomberg, okuyucusuna "Türkiye, OPEC+ petrol üretim kesintileri konusunda ABD ile çatışan Suudi Arabistan'ı destekliyor" yorumunda bulundu.

2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi KPSS puanıyla öğretmen atama başvurusu yapılır? 2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi... Haberi Görüntüle

TUNUS'TAN AÇIKLAMA

Tunus Dışişleri Bakanlığı, OPEC+ petrol üretimini azaltma kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "OPEC+ grubunun Kasım 2022’den itibaren petrol üretiminde azaltılması yönündeki karar oy birliği ile alındı. Kardeş ülke Suudi Arabistan'ın kararlara ilişkin tutumu iyi bir yaklaşımdır." ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading