Yandex Metrica

Candaş Tolga Işık yanlış anlamayı düzeltti: '6 Şubat depremlerinde ölenlerin sayısı 130 bin değil, 50 bin'

Candaş Tolga Işık yanlış anlamayı düzeltti: '6 Şubat depremlerinde ölenlerin sayısı 130 bin değil, 50 bin'

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un depremlerde ölenlerin sayısının 130 bin olduğuna yönelik açıklaması sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde çarpıtılarak 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki sayı olarak lanse edildi. Bu haberler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapma gereği duyan Işık, söz konusu rakamın cumhuriyet tarihinde hayatını kaybedenlerin sayısı olduğunu bildirdi.

Gündem

13.05.2024, 06:49

TV100'de yayınlanan gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un depremlerde ölenlerin sayısının 130 bin olduğuna yönelik açıklaması sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde çarpıtılarak 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki sayı olarak lanse edildi. Bu haberler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapma gereği duyan Işık, söz konusu rakamın cumhuriyet tarihinde hayatını kaybedenlerin sayısı olduğunu bildirdi.

Candaş Tolga Işık'ın açıklaması şöyle:

"Bu arada çok soruldu, yayından sonra Murat Kurum'a 'Depremlerde 130 bin kişi öldü' cümlesini tekrar sordum. Bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı olarak ifade ettiğini söyledi."

Ankara’da metro sistemi çöktü: Seferler durduruldu Ankara’da metro sistemi çöktü: Seferler durduruldu Haberi Görüntüle

MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan da bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kurum, meselenin siyasi polemik haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Murat Kurum'un paylaşımı şöyle:

"6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. 

Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart’ta kaybettiklerinde görecekler."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading