Yandex Metrica

Çanakkale açıklarında göçmen botu battı! 5'i çocuk 21 kişi hayatını kaybetti!

Çanakkale açıklarında göçmen botu battı! 5'i çocuk 21 kişi hayatını kaybetti!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin 8 mil açığında göçmen botu alabora olarak battı. Çanakkale Valiliği'nden gelen açıklamada, ''Son belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 5'i çocuk, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır.'' ifadeleri kullanıldı.

Gündem

16.03.2024, 19:39

Çanakkale Eceabat'ta göçmen botu alabora olarak battı. Batan botta 2'si bebek 8 kişi hayatını kaybetti. Kaçak göçmenlerden iki kişi kendi imkanları ile kıyıya yüzerek kurtarılırken, iki kişi ise sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AA muhabirine lastik botun Eceabat açıklarında battığını, kendisinin de bölgede bulunduğunu belirtti.

Botun gece saatlerinde battığı bilgisini aktaran Vali Aktaş, "Botta kaç kişinin olduğuyla ilgili sağlıklı bilgi yok. Kayıp sayısını belirlemeye çalışıyoruz. Kurtulanlarla görüşülüyor. Biraz çelişkili bilgiler var, kendi aralarında çelişkili konuşuyorlar." diye konuştu.

Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı 200 kişiyi işten çıkardı! Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı... Haberi Görüntüle

ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI!

Çanakkale Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. 1 uçak, 2 helikopter, 1 İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 9 bot, diğer kurumlara ait 9 bot olmak üzere toplam 18 bot ve 502 personelle arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Son belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 5'i çocuk, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading