Yandex Metrica

Sitede Ara

Çalışan anneler aman dikkat! Doğum izni süresinde değişiklik olacak

Çalışan anneler aman dikkat! Doğum izni süresinde değişiklik olacak

Hükümet, işçi kadınların doğum sonrası izin sürelerini uzatma kararı aldı. Bu sayede anneler, çocuklarını 5-6 yaşına kadar daha fazla zaman ayırarak daha rahat bir şekilde büyütebilecekler.

Gündem

26.05.2024, 15:07

Son zamanlarda nüfus artış hızındaki azalma ve çalışan kadınların çocuk sahibi olma konusundaki endişeleri, yaşlanan nüfus oranındaki artışla birlikte iktidarı harekete geçirdi. Sabah gazetesinin haberine göre, AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bu konu ele alındı ve doğum izni süresinin artırılması üzerinde duruldu.

Son dakika: Teröre Mehmetçik pençesi! Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Son dakika: Teröre Mehmetçik pençesi! Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist... Haberi Görüntüle

ANNELERE DESTEK

Toplantıda, kadınların hem kariyerlerini sürdürebilmeleri hem de çocuk sahibi olmalarını desteklemek amacıyla çeşitli önlemler alınması planlandı. Bu destekler şu şekilde sıralandı:

  • Doğum izni süresi artırılacak
  • Yarı zamanlı çalışmaya imkân sağlanacak
  • Evden çalışma modeli uygulanacak
  • Anneler esnek çalışmadan yararlanacak
  • Annelerin kıdem boşlukları bütçeden tamamlanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Programı'nda gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Programı'nda gençlerle bir araya geldi Haberi Görüntüle

BAKAN ŞİMŞEK'TEN DESTEK MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her adımı tam desteklediklerini ve özel sektörün de bu sürece dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Kaynak aktarımı konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Şimşek, kıdem tazminatı gibi konulara dikkat çekerek özel sektöre de destek verileceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading