Yandex Metrica

Bülent Turan: Mesele görüşmenin süresi değil, görüşmede ne konuşulduğudur

Bülent Turan: Mesele görüşmenin süresi değil, görüşmede ne konuşulduğudur

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen ve tüm dünyanın yakından takip ettiği görüşmenin süresine dair spekülasyon yaratmak isteyenlerin asılsız iddialarına yönelik "Mesele görüşmenin 20 dakika veya 60 dakika olması değil, görüşmede ne konuşulduğudur" cevabını verdi.

Gündem

29.01.2024, 08:06

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Roma'da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki görüşmesi hakkında asılsız iddialarka spekülasyon yaratmak isteyenlere yönelik eleştirisinde, görüşmenin kısa veya uzun olması övünülecek veya yerilecek bir konu olmadığı hatırlatması yaparken, asıl meselenin görüşmenin 20 dakika veya 60 dakika sürmesinin değil, görüşmede ne konuşulduğunun olduğunu ifade etti.

İmamı okla vuran saldırganın yeni görüntüleri çıktı İmamı okla vuran saldırganın yeni görüntüleri çıktı Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE, ARTIK EGEMENLİK HAKLARINI KORUYAN BİR TÜRKİYE'

Turan, azılı açıklama yaparak, Türkiye'nin, diplomasiye, diğer ülkelerle güçlü ilişkilere ve diyaloğa önem verdiğini kaydetti.

Açıklamasında "Bizler, elbette ABD ya da herhangi AB ülkesiyle bir sorun yaşamak istemiyoruz ancak bu ülkelerin de egemenlik ve uluslararası hukuktan doğan haklarımıza saygı göstermesini beklemek hakkımız." ifadelerine yer veren Turan, siyasi saiklerle hazırlanan raporları, özellikle terörle mücadelede samimiyetsiz yaklaşımları, müttefiklik ruhuna aykırı davranışları ve çifte standartları kabul edemeyeceklerine dikkat çekti.

Turan, artık eski Türkiye olmadığına hem sahada hem de masada güçlü şekilde varlığını sürdüren, egemenlik haklarını koruyan bir Türkiye olduğunu belirtti.

2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi? Hangi model ve markalarda ÖTV yüzde 30'a düşecek? 2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi?... Haberi Görüntüle

'MESELE GÖRÜŞMENİN SÜRESİ DEĞİL, NE KONUŞULDUĞUDUR'

Her ülke lideriyle görüşmenin kıymetli olduğuna işaret eden Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Görüşmenin kısa veya uzun olması övünülecek veya yerilecek bir konu değil. Mesele görüşmenin 20 dakika veya 60 dakika olması değil, görüşmede ne konuşulduğudur. Muhalefet etmek, iktidarı beğenmemek, eleştirmek ayrı bir konu. Muhalefetin uluslararası meselelerde, milli konularda daha özenli bir dil kullanması ayrı bir konudur. Sayın Erdoğan, G20'de de Biden ve diğer liderle görüşmelerde 84 milyonu temsil ediyor.

Biden ile yapılan görüşmede de F-16 tedariki, Afganistan, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz ve ekonomik ilişkiler gibi konular değerlendirildiği görülüyor. Görüşme gayet olumlu da geçti. ABD ile sorun alanlarımızın azalmasını tabii ki istiyoruz. Umarız ABD başta olmak üzere tüm ülkelerle müttefiklik ruhuna uygun olarak ilişkilerimiz güçlenmeye devam eder."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading