Yandex Metrica

Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz? Son anket sonuçları açıklandı: İşte partilerin sıralamaları...

Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz? Son anket sonuçları açıklandı: İşte partilerin sıralamaları...

Yerel seçimler için geri sayım başlarken İstanbul'da da yarış atmosferi artmaya başladı. 14 ve 28 Mayıs seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden şirketlerden MetroPOLL Araştırma şirketi seçimlerle ilgili anket sonuçlarını açıkladı.     

Gündem

06.04.2024, 20:59

Türkiye, 47 gün sonra yerel seçim için sandık başına gidecek. Seçimler öncesi anket şirketleri art arda araştırmalarını paylaşmaya devam ediyor. Son anket de MetroPOLL Araştırma'dan geldi.

MetroPOLL Araştırma, 31 Mart seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarıyla ilgili verilerini paylaştı. Ankete göre, AK Parti yüzde 34.6 ile ilk sırada, CHP ise yüzde 25.1 ile ikinci sırada yer alıyor. 

Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı sıcaklara dikkat! Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı... Haberi Görüntüle

ÜÇ PARTİ'DE OYLAR DÜŞTÜ 

Sonuçlar 14 Mayıs seçimleriyle kıyaslandığında AK Parti, İYİ Parti ve DEM Parti'nin oylarının arttığı; CHP, MHP ve Yeniden Refah Partisi'nin oylarının düştüğü görülüyor.

Türk donanması KKTC açıklarında: Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılında 50 gemiyle geçit töreni Türk donanması KKTC açıklarında: Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılında 50... Haberi Görüntüle

BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ? 

Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına gidecek. Seçimler öncesi anket şirketleri art arda araştırmalarını paylaşmaya devam ediyor. Son anket de MetroPOLL Araştırma şirketinden  geldi. MetroPOLL Araştırma, bugün sosyal medya hesabından 'Bu pazar bir seçim olsa' anketini yayımladı.

12-15 Ocak tarihlerinde, 28 ilde 1565 kişiyle telefon yöntemiyle yapılan ankette katılımcılara, "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

"Kararsızlar, protesto oylar ve cevapsızlar" dağıtıldığında AK Parti'nin 34.6 puan ile ilk sırada yer aldığı görüldü. CHP, yüzde 25.1 ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıra ise yüzde 10.3 ile DEM Parti'nin oldu.

Ankette partileri oy oranları dağılımı şu şekilde:

AK Parti: Yüzde 34.6

CHP: Yüzde 25.41

DEM Parti: Yüzde 10.3

İyi Parti: Yüzde 9.90

MHP: Yüzde 9

Zafer Partisi: Yüzde 3.2

TİP: Yüzde 1.3

Memleket Partisi: Yüzde 0.6

Diğer partiler: Yüzde 3.9

Ankette 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına da yer verildi. Buna göre AK Parti, İYİ Parti ve DEM Parti, 14 Mayıs'a göre oylarını artırırken; CHP, MHP ve Yeniden Refah Partisi'nin oyları azaldı.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading