Yandex Metrica

Bu CHP mi ülkeyi depreme hazırlayacak? İzmir'deki kentsel dönüşümü ellerine yüzlerine bulaştırdılar

Bu CHP mi ülkeyi depreme hazırlayacak? İzmir'deki kentsel dönüşümü ellerine yüzlerine bulaştırdılar

CHP Genel Başkanı ve 7'li koalisyonun 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi yapılan Gaziemir Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temeli Eylül 2022'de atmıştı. Ancak o tarihten bu yana aradan tam 6 ay geçti. Lakin proje inşaat olarak kalmaya devam etti. Diğer yandan kazı esnasında yol çökertildi. Bütün bu olanlar, "CHP ülkeyi depreme böyle mi hazırlayacak?" sorusunu beraberinde getirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir'de, 15 yılda sadece 960 konut yapabilen CHP'li Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümü de tamamlayamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Eylül 2022'de, İzmir'in Gaziemir ilçesindeki kentsel dönüşüm bölgesinin temelini atmıştı. Geçtiğimiz ay Gaziemir/Aktepe Kentsel Dönüşüm Alanı 1'inci etap çalışmaları esnasında, tedbirsiz yapılan kazı sonucu, bölgeden geçen iki şeritli yolun bir bölümünde çökme meydana geldi.

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

BAKANLIK 1 YILDA TAMAMLADI

Diğer yandan, Kılıçdaroğlu'nun 6 ay önce attığı temelde de hiçbir ilerleme kaydedilmedi ve bu sebeple 'Birinci derecede deprem bölgesinde yer alan İzmir'i olası bir afete nasıl hazırlayacak?' sorusunu bir kez daha hafızalarda yer etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise İzmir'de 30 Ekim 2020'de 117 kişinin ölümüne neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin sonrasında enkazı hızla kaldırıp, Bayraklı'da 7 proje alanında yapımına başladığı deprem konutlarını 1 yıl gibi kısa bir sürede noktaladı.

Gecelikli işkence: Tabancayı ağzına soktu mermi yutturdu Gecelikli işkence: Tabancayı ağzına soktu mermi yutturdu Haberi Görüntüle

BİNALAR TEKER TEKER TESLİM EDİLİYOR

Deprem neticesinde enkaza dönen Rıza Bey, Doğanlar, Yağcıoğlu ve Yılmaz Erbek apartmanları ile Emrah ve Barış Sitesi arsalarında da çok kısa sürede yeni binalar yükseldi. TOKİ bugüne kadar ise İzmir'de 5 bin 61 deprem konutunu tamamladı. 2 bin 245 konutta oturulmaya başlandı. Yerinde dönüşümle yapılan bin 404 konutun tamamında hak sahipleri oturuyor. Rezerv alanda da etap etap binalar teslim ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading