Yandex Metrica

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor: Çalışma yaz aylarında başlayacak

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor: Çalışma yaz aylarında başlayacak

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti 70 metre uzatılacak. Daha önce Ankara istikametindeki tüp 90 metre uzatılmıştı.

Gündem

26.04.2024, 11:46

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında İl Özel İdaresi'nde İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Karayolları 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Bolu Dağı'ndaki tüplerin heyelan riskine karşı İstanbul istikametinde 70 metre uzatılacağını bildirdi.

Daha önce Ankara istikametindeki tüpün 90 metre uzatıldığını hatırlatan Fidan, İstanbul istikametindeki uzatma işleminin Kurban Bayramı'ndan sonra başlayacağını söyledi. Mehmet Fidan, çalışma tarihinin gerek trafik yoğunluğu gerekse de mevsim şartları dikkate alınarak hesaplandığını belirterek aynı zaman diliminde viyadük ve köprülerde de derz yenileme ve bakım çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak Haberi Görüntüle

ANKARA İSTİKAMETİNDEKİ TÜNEL 90 METRE UZATILMIŞTI

Bolu Dağı Tünel'nde yolun kapanmasına neden olan heyelanlar nedeniyle, Ankara yönünde tünel tüpü 90 metre uzatılmıştı. 25 Eylül 2022'de başlayan kasım ayında tamamlanmıştı.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

DEPREME KARŞI ÖZEL ÖNLEM ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tünelde depreme karşı özel anlam alındığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Derzlerin üzerine sıvı membran ve guss asfalt uygulaması yapılarak taş mastik asfalt için hazır hale getirilmiştir. Viyadükler arasında ağır yük şeridindeki tekerlek izi oturmalarının giderilmesi amacıyla üstyapı onarım çalışmaları yapılmıştır. Aynı zamanda orta refüjdeki beton bariyerler 3 kilometre boyunca yenilenmiştir."

TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak Haberi Görüntüle

İSTANBUL İSTİKAMETİ HEYELAN NEDENİYLE KAPANMIŞTI

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde İstanbul istikametinde Temmuz ayında heyelan meydana gelmişti. Heyelan nedeniyle bölgede İstanbul istikameti, yaklaşık 30 saat trafiğe kapalı kalmıştı. Kasım ayında ise İstanbul istikameti heyelan riski nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading