Yandex Metrica

Boğaziçi Üniversitesi'nden 'Tolga Sütlü' açıklaması: Çalışmalarını parlatmak için ölümleri gizledi!

Boğaziçi Üniversitesi'nden 'Tolga Sütlü' açıklaması: Çalışmalarını parlatmak için ölümleri gizledi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Sütlü’nün üniversiteden uzaklaştırıldığı yönündeki beyanlarını yalanlarken korkunç bir iddia ortaya attı.  Üniversiteden yapılan açıklamada, Sütlü'nün gerçekleştirdiği bilimsel bir çalışma neticesinde bazı hastaların hayatını kaybettiği belirtildi ve "Sütlü’nün üniversitemizde göreve devam etmesi uygun görülmemiştir" denildi.

Gündem

02.05.2024, 15:51

TİP vekili Sera Kadıgil Sütlü’nün eşi Tolga Sütlü'nün Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevine son verilmesinin arkasından büyük bir skandal patlak verdi. 

Yapay organ nakli vaadiyle akademiyi ve hastaları dolandıran İtalyan cerrah Paolo Macchiarini’nin proje ortağı ve Tolga Sütlü, Boğaziçi Üniversitesi'nden uzaklaştırıldığını öne sürerken, konuyla ilgili açıklamada bulunan üniversite rektörlüğü, Sütlü'nün basında yer alan beyanlarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun acı kaybı Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun acı kaybı Haberi Görüntüle

KUSURUNU JÜRİYE BEYAN ETMEMİŞ

Yapılan açıklamada "2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne öğretim üyesi olarak ataması yapılan Dr. Öğr. Üyesi Tolga Sütlü'nün, atama sürecinde jüriye ibraz ettiği özgeçmiş ile bilimsel yayınlarını içeren başvuru dosyasında; 2011 yılında yayımlanan “Tracheobronchial transplantation with a stem-cell-seeded bioartificial nanocomposite: a proof-of-concept study” başlıklı makalesinin etik ihlalden dolayı geri çekilmiş olduğu, bu makale dolayısıyla soruşturma geçirdiği, soruşturma sonucunda kusurlu bulunduğu bilgisi beyan edilmemiştir" denildi.

Üniversitenin yetkili kurul ve makamları ile jüri üyelerinin bu durumdan haberdar olmadan başvuruyu değerlendirdiğinin belirtildiği açıklamada, bu durumun ilk atamayı hukuken sakatladığı ifade edildi.

120 kurşun izi! Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe gecesi burada konaklıyordu 120 kurşun izi! Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe gecesi burada konaklıyordu Haberi Görüntüle

"İYİLEŞTİ" DEDİĞİ HASTALAR ÖLMÜŞ!

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu gerekçeyle, kanun gereği görev süresi kendiliğinden sona eren Tolga Sütlü’nün yeniden atanması; Boğaziçi Üniversitesinin kurumsal saygınlığı, bilimsel güvenilirliği ve bilimsel etik anlayışı gereğince uygun bulunmamıştır. Geri çekilen çalışmanın insan sağlığı ve insan yaşamı üzerinde doğurduğu/doğurabileceği olumsuz neticeler, makalede hastaların iyileştiği ifade edilirken makale konusu olan çalışma neticesinde hastaların durumunun gerçekte kötüleşmesi ve ölümü dikkate alınarak, Tolga Sütlü’nün Üniversitemizde göreve devam etmesi uygun görülmemiştir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading