Yandex Metrica

BM Güvenlik Konseyi'nden Irak Başbakanı'na yapılan suikast girişimine kınama

BM Güvenlik Konseyi'nden Irak Başbakanı'na yapılan suikast girişimine kınama

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'ye yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini kınadı.

Gündem

23.01.2024, 18:16

BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılan ortak açıklamada, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'nin konutuna yönelik insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıdan sonra terörün her türlüsünün uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiği vurgulandı.

Irak Başbakanı Kazımi'ye yönelik “suikast girişimini” kınayan BMGK, bu saldırının faillerinin ve finansörlerinin sorumlu tutulması ve adalete teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

BMGK, tüm ülkelere ve yetkililere de uluslararası hukuk kapsamında Irak hükümetiyle iş birliği çağrısında bulundu.

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor: Yerde adamı parçalayan köpeği vurma diye bağıran kadına tepki yağıyor! Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor: Yerde adamı parçalayan köpeği vurma... Haberi Görüntüle

EVİ, SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARACIYLA VURULMUŞTU

Kazımi'nin Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunan evi, silahlı insansız hava aracıyla vurulmuş, Kazımi saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Ülkede yapılan seçimlere itiraz eden İran'a yakın grupların 5 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği gösterilerde çıkan arbedede bir gösterici, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Bu gelişmenin ardından İran'a yakın bazı gruplar ve Şii milis güçleri, Kazımi'yi sert bir dille eleştirmiş, bir göstericinin öldürülmesinin cezasız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading