Yandex Metrica

Bilim ve kültür yuvası! Hilmi Türkmen'den Üsküdar'a yeni hizmet: Ecdat yadigarı ihya edildi

Bilim ve kültür yuvası! Hilmi Türkmen'den Üsküdar'a yeni hizmet: Ecdat yadigarı ihya edildi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar'a yepyeni bir bilgi merkezi daha armağan etti. Fatih Sultan Mehmed döneminde inşaa edilen ve Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi bina artık bir kütüphane olarak hizmet vermeye devam edecek.

Gündem

16.04.2024, 10:57

Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesinin açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun yıılmaz ve çok sayıda edebiyat insanı ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon tramvayı zaman bitecek? Trabzon'da tramvay durakları nerede? Tramvay nereden geçecek? Trabzon tramvayı zaman bitecek? Trabzon'da tramvay durakları nerede? Tramvay nereden... Haberi Görüntüle

"ECDAT YADİGARI ESERLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ilçedeki ecdat yadigarı tüm tarihi eserlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Binanın tarihi geçmişinden bahseden Başkan Türkmen, "Biz Üsküdar Belediyesi olarak buranın hususiyetini, değerini korumak ve şehir hayatına kazandırmak için binayı 2006’da satın almıştık. Farklı işlevlerle ama kültür, sanat amaçlı olarak kullandıktan sonra burayı nihayet 2014’te bir kütüphaneye dönüştürdük." dedi.

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa mı etti? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa mı etti? Elif... Haberi Görüntüle

"YEDİ GÜZEL ADAMI RAHMETLE ANIYORUZ"

"Yedi Hilal Derneği ile hazırladığımız ortak bir proje ile gerçekleştirmiştik bu işi" diyerek sözlerine devam eden Türkmen "Hatırlayacaksınız, açılışımıza da merhum Rasim Özdenören ve merhum Nuri Pakdil katılmışlardı. Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi işte böyle doğdu. Bu vesileyle bu kütüphaneye adlarını veren o büyük edebiyatçılarımızı, yedi güzel adamı rahmetle, hürmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu: Doğrudan bizimle alakalı! Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu:... Haberi Görüntüle

"GELİN, OKUYUN, SAHİP ÇIKIN"

Başkan Türkmen, "Üsküdarlı olmanın sayısız imkanlarından biri de buranın okuru, sakini olmak. Her zaman, her eserimiz için söylediğimiz gibi. Burası da restorasyonu tamamlanana kadar bizimdi artık sizin. Gelin, okuyun, sahip çıkın." çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading