Yandex Metrica

Bayram'da hava durumu nasıl olacak?

Bayram'da hava durumu nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda kurban kesecek olanlar ve plan yapacak vatandaşlar bayramda havanın nasıl olacağını araştırıyor. Meteoroloji hava durumu tahminlerini yayınladı. Peki 2021 Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Gündem

05.04.2024, 11:27

20 Temmuz'da başlayacak 23 Temmuz'da sona erecek olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar, bayramda hava durumunun nasıl olacağını merak etmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu yayınladı.

Konut kredisi Nisan ayı faiz oranları ne 2024? 120 ay vade 1.5 Milyon TL hesaplamaları... Konut kredisi Nisan ayı faiz oranları ne 2024? 120 ay... Haberi Görüntüle

BAYRAMDA BUNALTICI SICAK GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bayrama ilişkin hava durumu tahminlerine göre, 19 Temmuz Arife Günü ve 20 Temmuz bayramın ilk günü yurdum tamamı sıcak hava etkisinde olacak. Uzmanlar sıcaklığın 3-4 derece artacağını, özellikle nemin yüksek olduğu illerde sıcaklığın 40 dereceyi geçeceğini belirtti. 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması tavsiye ediliyor. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 43 dereceye kadar çıkması, Marmara'da ise 24 derece ila 33 derece arasında değişmesi bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞLI GEÇECEK

Bayramın ikinci günü Marmara Bölgesi ve Karadeniz'in doğusunda yağış tahmin ediliyor. Üçüncü gün olan Perşembe günü ise Marmara'da yağış devam ederken, Karadeniz'in tamamına yayılacak.

Bayramın son günü 23 Temmuz Cuma günü ise Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz'in iç kesimleri yağışlı olacak. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği düşünülüyor.

VATANDAŞLARA UYARI 

Meteorolojiden yapılan açıklamada "Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen  hava sıcaklıkları nedeniyle, güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading