Yandex Metrica

Bayraktar TB3 SİHA sınırları altüst etti: TCG Anadolu'da göreve başlaması an meselesi

Bayraktar TB3 SİHA sınırları altüst etti: TCG Anadolu'da göreve başlaması an meselesi

BAYKAR'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA'nın Türk Donanması'nın gücüne güç katan TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nde göreve başlaması an meselesi. Bayraktar TB3 SİHA tam yükte kalkış-iniş gerçekleştirerek 28. uçuş testini başarıyla tamamladı.

Gündem

25.04.2024, 17:03

Türkiye'ye havacılıkta altın çağını yaşatan Selçuk Bayraktar'dan yeni bir açıklama geldi. BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA tam yükte kalkış-iniş ile 28. uçuş testini başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3'ün TCG ANADOLU Amfibi Çok Maksatlı Hücum Gemisi'nde göreve başlaması an meselesi. Bayraktar TB3 sınırları zorlamaya devam ediyor. BAYKAR'ın Milli Teknoloji Hamlesi, başta Türkiye olmak üzere dünya havacılığına farklı bir boyut kazandırdı.

İlk olarak 2021 yılında duyurulan 27 Ekim 2023 tarihinde ilk uçuş testini gerçekleştiren BAYRAKTAR TB3, son zamanlarda yaşanan gelişmeler ile birlikte TCG ANADOLU için özel olarak hazırlanmaya devam ediyor.

Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB3'ün kısa süre içerisinde Türk Deniz Kuvvetleri envanterine 10 Nisan 2023 tarihinde giren TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nde göreve başlamasının önünde herhangi bir engel kalmadı.

Peki Bayraktar TB3 SİHA ile Türk Donanması'nın gücüne güç katan TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nin birlikte hareket edebilmesi ne anlama geliyor?

Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)

Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Haberi Görüntüle

HAVACILIĞIN ALTIN ÇAĞI: BAYRAKTAR TB3 SİHA

BAYKAR'ın milli imkanlar ile üretimini gerçekleştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, havacılığa yön vermeye devam ediyor. BAYKAR'ın ABD'li rakibi Mojave İHA'da test çalışmalarına devam ederken, Havacılığın altın çağını yaşatan BAYKAR, ABD'li rakibine fark atmış durumda.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 2024 yılı içerisinde dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG ANADOLU'dan Bayraktar TB3 SİHA'ların iniş-kalkış testlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurmuştu.

1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi? 1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB3 SİHA'YI ÖN PLANA ÇIKARAN DETAYLAR

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Bayraktar TB3 SİHA'yı ön plana çıkaran özellikler nelerdir?

Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı

  • Gövde uzunluğu: 8,35 metre
  • Kanat açıklığı: 14 metre
  • Toplam Kalkış Ağırlığı: 1450 kg
  • Faydalı Yük Ağırlığı: 280 kg
  • Azami hız: 160 knots TAS seyir hızı
  • Olağan Seyir Hızı: 125 knots
  • Havada Kalış Süresi: 24+ saat
  • Silah İstasyonu: 6 adet

Bayraktar TB3 SİHA'ların en büyük özelliği ise helikopter gemileri, uçak gemileri gibi hava aracı taşıyabilen yüzer platformlarının kullanımına uygun olmasıdır. Katlanabilir kanat yapısı ve kendi gücüyle iniş-kalkış yaparak TCG ANADOLU'da görev almaya hazırlanıyor.

Katlanabilir kanat tasarımına sahip olmasının dışında en önemli özelliklerinden birisi ise uydu haberleşme (SATCOM) sistemi ile birlikte görüş ötesi hattında haberleşme kabiliyeti bulunuyor. Bayraktar TB3, uzaktan komuta edilebilmesi sayesinde deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava aracı olarak kullanılacak ve zafiyat sıfıra indirgenecek.

Bayraktar TB3 SİHA ve TCG ANADOLU Amfibi Çok Maksatlı Hücum Gemisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB3'ÜN TCG ANADOLU AMFİBİ HÜCUM GEMİSİ İLE ENTEGRE EDİLMESİ...

TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi, Türkiye'nin dünyadaki konumunu perçinleyecek bir sembol olarak görülüyor. 2016 Nisan ayında inşasına başlanan TCG ANADOLU, 7 yıllık inşa sürecinin ardından Türk Donanması'na dahil olarak geleceğe yön vermeye hazırlanıyor.

Dünyanın ilk SİHA gemisi ünvanını taşıyan TCG Anadolu'nun yerlilik oranı yüzde 70'i bulurken Türk Donanması, bu gemi sayesinde caydırıcı gücünü dünya nezdinde ciddi oranda artırıyor.

TCG ANADOLU için hazırlanan Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)'lar, TCG ANADOLU'yu dünyada bir ilk haline getiriyor. Dünyada sadece Türkiye'de bulunan SİHA Gemisi'ne BAYKAR tarafından geliştirilen KIZILELMA Muharip İnsansız Savaş Uçağı, TUSAŞ tarafından geliştirilen HÜRJET Hafif Taarruz Uçağı'nın iniş-kalkış yapabilmesi adına çalışmalar devam ediyor.

TCG ANADOLU Amfibi Çok Maksatlı Hücum Gemisi

25 Nisan Manisa Sefo konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Mesir Macunu Festivali Sefo konseri ücretsiz mi? 25 Nisan Manisa Sefo konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

DÜNYADA TEK: SİHA GEMİSİ'NİN ÖZELLİKLERİ

Dünyada sadece Türkiye'de var olan, dünyanın ilk SİHA Gemisi TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nin özellikleri saymakla bitmiyor. TCG ANADOLU'nun Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal edebilecek kapasitede.

Üzerinde toplam 10 helikopter veya 11 adet SİHA barındırabilen TCG ANADOLU'nun hangarında 19 helikopter veya 30 SİHA taşıma kapasitesi bulunuyor.

TCG ANADOLU teknik özellikler

TCG ANADOLU'nun teknik özellikleri neler?

  • 231 metre uzunluk ve 32 metre genişlik
  • 27.436 ton deplasman
  • 20.5 knot azami sürat ve 16 knot ekonomik sürat
  • Tam yükte en az 9.000 deniz mili seyir siası
  • Geminin içindeki su alabilen havuza her biri 1 adet tank taşıyabilen 4 adet LCM gemisi (Mekanize Çıkarma Gemisi) kapasitesi
  • Araç güvertelerinde;
  • 13 adet Tank
  • 27 adet Zırhlı Amfibi Hücum Aracı-ZAHA
  • 6 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı-ZPT
  • 33 adet Muhtelif Araç
  • 15 adet Römork olmak üzere
  • Toplamda 94 adet araç taşıma kapasitesi
  • 1.223 personel taşıma kapasitesi
  • Tam teşekküllü hastane imkânı ve 2 adet ameliyathane

Habere Tepki Ver

12

0

1

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading