Yandex Metrica

Başbağlar... Bu katliamı PKK yaptı, unutmadık!

Başbağlar... Bu katliamı PKK yaptı, unutmadık!

Türkiye, 28 yıl önce PKK'nın Başbağlar'da yaptığı vahşette kaybettiği 33 canı anıyor. Katilin adını anamayanları da, katilin siyasi ayağını da herkes tanıyor. Siz adlarını söyleyemeseniz de biz unutmuyoruz!

Gündem

23.01.2024, 17:37

Dışişleri'nden Filistinli grupların Pekin'de toplantıya katılmasına destek! Dışişleri'nden Filistinli grupların Pekin'de toplantıya katılmasına destek! Haberi Görüntüle

28 yıl önce bugün, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 33 sivil vahşice katledildi. Türkiye ne bu vahşeti ne de katilleri unuttu. 

PKK'NIN EN BÜYÜK KATLİAMLARINDAN BİRİ

Darbenin yıldönümünde FETÖ'ya darbe! MİT 8 örgüt üyesini kaçmadan yakaladı Darbenin yıldönümünde FETÖ'ya darbe! MİT 8 örgüt üyesini kaçmadan yakaladı Haberi Görüntüle

PKK'lı teröristler  5 Temmuz 1993 akşamı Erzincan kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne geldi.  Kadınları derede toplayan teröristler evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları aldı ve tüm evleri ateşe verdi.

Vahşete tepki gösteren 5 kişiyi de evlerde diri diri ateşe vererek öldüren teröristlerin zulmü bitmemişti. Akşam namazı sonrası camiden çıkan 28 erkeği de köy meydanında toplayan teröristler önce örgüt propagandası yaptı, ardından 28 kişiyi kurşuna dizdi. 

BAŞBAĞLAR'DA ACI İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE

Katliamın üzerinden 28 yıl geçti. Ancak acılar ilk günkü gibi. Katliamdan yaralı kurtulan Başbağlar köyünün muhtarı Ali Akarpınar, o günleri anlatırken köyün bir gecede küle döndüğünü ifade ediyor. 

Akşam namazı sırasında yaklaşık 80 ila 100 kişilik terörist grubunun köye geldiğini ifade eden Akarpınar, ''Üzerimize kurşun yağdırdılar. Bu gördüğünüz alanda 27 köylüm, yüzlerce mermiyle can verdi. 33 kişiden birini, köyün ortasında vurdular, 5 kişi de evlerinde diri diri yakılarak can verdi." sözleriyle anlatıyor o vahşet gecesini. 

''2 AY SONRA BİLE YANGIN SÖNMEMİŞTİ''

Katliamdan yaralı kurtulduğunu belirten Akpınar,  hastanedeki tedavisi sonrası 2 ay sonra köyüne geri döndüğünü ancak yangının o tarihte bile sönmediğini belirtiyor. Katliamda babasını, ağabeyini ve birçok yakınını kaybeden köylülerden Ali Akpınar, acının halen içlerinde taze olduğunu ifade ediyor.

ASIL KATİLLER NEREDE?

Olaya karışanların cezasını çekmesini istediklerini belirten Akpınar, "28 sene önce şehitlerimiz ahirete gittiler, bizler yaşıyoruz ama hep acı içinde yaşıyoruz. Onları hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hep acı çekiyoruz, her sene... Hiç unutmuyoruz." dedi.

Köylülerden Şerif Gül de Başbağlar Katliamı'nın planlı yapıldığını anlatarak, kendilerine bu acıyı yaşatanların bulunup cezalandırılmasını istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading