Yandex Metrica

Bakanı Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Şartlı satışa sıcak bakmayız

Bakanı Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Şartlı satışa sıcak bakmayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, ''F-16 talebimiz ile ilgili son durumu bugün toplantıda ele aldık. ABD yönetimi talebimize güçlü destek veriyor ancak şartlı satışa sıcak bakmayız.'' dedi. Antony Blinken ise ''Biden yönetimi, F-16 konusunda Türkiye'yi destekliyor.'' açıklamasında bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde;

Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Çılgın Sayısal Loto büyük ikramiye ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

Dün deprem felaketinden etkilenen bölgede Antony Blinken ile birlikte incelemelerde bulunduk. Birçok ABD kurum ve kuruluşu depremden etkilenen bölgelerde yardım faaliyetlerini devam ettiriyor. Yardım kampanyalarında bulunuyorlar. Çok teşekkür ediyoruz hem ABD yönetimine hem de ABD halkına. ABD ile geniş bir gündemimiz var. Antony ile bir ay önce Washington'da Stratejik Mekanizma Toplantısı'nı gerçekleştirmiştik. Bu mekanizmanın toplantısını senede iki defa yapmak konusunda hem fikiriz. İkinci toplantıyı bu yılın ikinci yarısında yapmak istiyoruz ve arkadaşlarımız hazırlıklarına devam ediyor. Burada ortak amacımız ilişkilerimizde var olan fırsatları çoğaltarak somut kazanımlara dönüştürmek. Aynı zamanda sorunları ve sınamaları etkin bir şekilde yönetmek istiyoruz. Stratejik Mekanizma'nın temel felsefesi de budur.

Ticaret Bakanlığı'ndan tatil hayali kuranlara 'tur' uyarısı:  Fesih hakkı var mı? Ticaret Bakanlığı'ndan tatil hayali kuranlara 'tur' uyarısı: Fesih hakkı var... Haberi Görüntüle

''YAPRIRIMLARIN EN KISA SÜREDE KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ'

Ekonomi ve ticaret olumlu gündemimizin en önemli başlıklarından bir tanesi. Geçen yıl ikili ticaret hacmimiz 32 milyar dolara ulaştı. 100 milyar dolar hedefine ulaşmak için çalışıyoruz. Karşılıklı yatırımlar da artmaya devam ediyor. Askeri ilişkilerimiz stratejik ortaklığımızın önemli boyutlarından biri. Ancak tek taraflı yaptırımlar nedeniyle savunma sanayiinde işbirliğinde zorluklarla karşılaşıyoruz. Artık bunların aşılması gerekiyor. Yaptırımların da en kısa sürede kaldırılmasını bekliyoruz.

Fatma Zehra Kınık kimdir? Fatma Zehra Kınık kimdir? Haberi Görüntüle

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

NATO'nun genişlemisini de her zaman olduğu gibi değerlendirdik. Türkiye olarak iki aday ülkeden beklentilerimizi değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte daimi komitenin toplantısı daha önce ara vermiştik. NATO'da Brüksel'de gerçekleşecek. Arkadaşlarımız orada hangi adımların atılıp atılmadığını muhatapları ile açıkça şeffaf bir şekilde değerlendirme imkanı olacak. İsveç'in somut adımlar atması lazım. PKK yandaşları hala faal. 

2 yıllık dava sonuçlandı: O iki ilin sınırı değiştirildi! 2 yıllık dava sonuçlandı: O iki ilin sınırı değiştirildi! Haberi Görüntüle

''TERÖRLE MÜCADELE ORTAK GÖREVİMİZ''

İsrail-Filistin meselesini de değerlendirdik. Son zamanlarda atılan adımlardan endişe duyuyoruz. Özellikle illegal yerleşim ve Filistin topraklarını işgal çabaları ya da adımları sona erdirilmelidir. ABD'nin bu doğrultudaki açıklamalarını son derece doğru buluyoruz. Suriye konusunu da değerlendirdik. Depremden sonra Suriye halkına yapılacak ABD'nin de yardımları var. Diğer Suriye'de genel anlamdaki durumu da kısaca değerlendirme imkanımız oldu. PKK-YPG DEAŞ'la mücadele etmiyor., terör örgütü teör örgütüdür. Terör örgütleriyle iş birliği yapılmaz. ABD'nin Münbiç mutabakatı konusunda somut adım atmasını bekliyoruz.

Türk tarihine ışık tutacak keşif! Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı yerde bulundu: Alanda savaşın izlerine rastlandı Türk tarihine ışık tutacak keşif! Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı yerde bulundu:... Haberi Görüntüle

''VİZE SÜREÇLERİNDE GECİKME VAR''

Terörle mücadele her zaman ortak gündemimiz. Öncelikli gündem maddelerinden bir tanesidir. PKK/YPG'ye verilen desteğe ve FETÖ'nün mevcudiyetine son verilmesi hususundaki beklentilerimizi her zaman olduğu gibi bugün de vurguladık ve ABD tarafı bunu biliyor. Bazı konsolosluk meseleleri de bugünkü toplantımızda ele aldık. Özellikle vize süreçleri, vatandaşlarımızın vize başvuru süreçlerinde ciddi bir gecikme var. Bir ara hızlanma olmuştu fakat yine 6 aya kadar bekleme süreleri var. Bunların hızlandırılması konusundaki talebimizi bugün ilettik. 

Devlet Bahçeli'den dikkat çeken 15 Temmuz mesajı: İkaz ediyorum! Devlet Bahçeli'den dikkat çeken 15 Temmuz mesajı: İkaz ediyorum! Haberi Görüntüle

ABD'NİN F-16 TEDARİĞİ: BİZE GÜÇLÜ DESTEK VERİLİYOR

F-16 talebimiz ile ilgili son durumu bugün toplantıda ele aldık. ABD yönetimi talebimize güçlü destek veriyor. Kongrenin engelleyici değil destekleyici olmasını bekliyoruz. Tek taraflı yaptırımlar nedeniyle savunma sanayi alanında zorluklar yaşıyoruz, bunların aşılmasını bekliyoruz. Amacımız ilişkilerimizi somut kazanımlara dönüştürmek. Yönetimin iradesi var, kongrede bazı senatörlerin yazdığı mektuptan da haberdarız. ABD yönetimi de kararlı duruş sergiler kongre üzerinde birlikte çaba sarf edebilirsek bunu aşabiliriz.

Bakan Uraloğlu'ndan Türksat 6A açıklaması: 'Başarıyla tamamlandı’ Bakan Uraloğlu'ndan Türksat 6A açıklaması: 'Başarıyla tamamlandı’ Haberi Görüntüle

''ŞARTLI SATIŞA SICAK BAKMAYIZ''

F-35 konusunda biz programın ortağıydık. Türkiye süreçten çıkarıldı. Türkiye bu programda olmadığından dolayı ödediğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor. Ödediğimiz 1,4 milyar doların geri ödenmesini bekliyoruz. İki ülkenin NATO üyeliğinin F-16 alımına şart koşulması doğru bir yaklaşım olmaz. Bizim elimizin kolumuzun bağlanmaması lazım.

22 Temmuz İstanbul'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü kaç? Deprem nerede oldu? 22 Temmuz İstanbul'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü kaç? Deprem... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Savaşın başlamasından bu yana Türkiye net bir tutum sergilemekte. Hiçbir savaş gemisinin boğazdan geçmesine izin vermedik. BM tarafından alınan kararlara uyuyoruz. Biz ABD ve AB yaptırımlarının Türkiye üzerinden delinmesine, baypas edilmesine izin vermeyeceğimizi söylüyoruz, izin de vermiyoruz. Savunma sanayiinde kullanılacak ürünlerin bizim tarafımızdan Rusya’ya ihraç edildiği de doğru değil.

BTC neden yükseliyor? 15 Temmuz Bitcoin ne kadar oldu? BTC neden yükseliyor? 15 Temmuz Bitcoin ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

BLİNKEN: ABD BU SÜREÇTE TÜRKİYE'NİN YANINDADIR

ABD, bu süreçte Türkiye'nin yanındadır. 100 milyon dolar daha yardım göndereceğiz. Türkiye ile ortak çıkarlarımız var. Biden yönetimi, F-16 konusunda Türkiye'yi destekliyor. Başkan Biden'ın dediği gibi, Türkiye ve NATO'nun ortak harekat kabiliyeti bizim için her zaman önemli. F-16 konusunda takvim veremiyorum ama destekliyoruz. Türkiye ve ABD bu konuda ortak çalışıyor.

Finlandiya ve İsveç NATO'ya üye olmalı. İki ülke gerekli adımları attı.

Mobilya taksit sayısı kaç? Mobilyada kredi kartına taksit sayısı artacak mı? Mobilya taksit sayısı kaç? Mobilyada kredi kartına taksit sayısı artacak... Haberi Görüntüle

SURİYE'DE PKK-YPG VARLIĞI

Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlıyoruz. Biz Türkiye'nin güneyindeki güvenlik sorununu anlıyoruz. DAEŞ'e karşı Türkiye ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin bu depremden çok büyük zarar gördüğünü biliyoruz. Suriye'deki insanlara yardım etmemiz çok önemli.

Bayraktar TB3'ten yeni başarı: 61. test tamamladı Bayraktar TB3'ten yeni başarı: 61. test tamamladı Haberi Görüntüle

''ÇİN, RUSYA'YA SİLAH YARDIMI YAPARSA CİDDİ YAPTIRIMLARLA KARŞILAŞIR''

Çin ve Rusya konusuna gelirsek, biz endişeliyiz. Çin'in Rusya'ya silah yardımı yapmasından korkuyoruz. Bu şekilde yaptırımların ihlali de söz konusu. Çin bizim anlattığımız riskleri anladı. Diğer ülkeler de aynı şekilde Çin'in Rusya'ya yardım etmeye devam etmesi halinde ciddi yaptırımlar uygulayabileceğini bildirdi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading