Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Uraloğlu duyurdu: X, İstanbul merkezli temsilciliği ile Türkiye'de faaliyetlerini sürdürecek

Bakan Uraloğlu duyurdu: X, İstanbul merkezli temsilciliği ile Türkiye'de faaliyetlerini sürdürecek

Türkiye'nin temsilcilik şartına uzun süre direnen sosyal medya platformlarından biri olan X, reklam yasağının ardından Türkiye'de temsilcilik açtı. 

Gündem

23.05.2024, 02:12

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünyaca ünlü milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformunun Türkiye'de açtığı temsilciliğin İstanbul merkezle olarak faaliyet yürüteceğini duyurdu.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Bakan Uraloğlu, X platformunun artık İstanbul merkezli temsilciliğiyle Türkiye'de faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

İYİ Parti'de istifa depremi! Meclis'teki sandalye sayısı bakın kaça düştü İYİ Parti'de istifa depremi! Meclis'teki sandalye sayısı bakın kaça düştü Haberi Görüntüle

X'İN TEMSİLCİK MERKEZİ İSTANBUL'DA

Eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X'in temsilcilik açma kararına ilişkin açıklama yapan Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğü sonucu sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temsilciliğinin kurulduğu söyledi. Bakan Uraloğlu paylaşımının devamında, "X, artık İstanbul merkezli temsilciliği ile Türkiye'de faaliyetlerini sürdürecek." ifadesini kullandı.

Tarkan 2024 albüm çıkış tarihi | Kuantum albümü ne zaman çıkacak? Tarkan 2024 albüm çıkış tarihi | Kuantum albümü ne zaman... Haberi Görüntüle

BAKAN URALOĞLU X'İN TEMSİLCİLİK KARARINI DEĞERLENDİRDİ

X sosyal medya platformunun Türkiye'nin kanunları gereğince İstanbul'da temsilcilik açmasını değerlendirdi. Almanya'nın Leipzig kentinde devam eden Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF) Türkiye'yi temsil eden Bakan Uraloğlu, AA muhabirine X sosyal medya platformunun Türkiye'de temsilcilik açmasına dair açıklamalarda bulundu. Sosyal medya mecralarında bilgi paylaşımları yapıldığına işaret eden Uraloğlu, "Bunlar paylaşılırken bizim de ülkemizin çıkarlarını, maddi manevi değerlerini koruma noktasında reflekslerimiz, bazı yasal düzenlemelerimiz var. Ülkemizin kurallarını uygulama ve milli çıkarlarımızı koruma noktasında gayretimiz var. Bütün bu platformların ülkemizde mutlaka temsilci veya temsilcilikler bulundurmasını istiyoruz." diye konuştu. Uraloğlu, geçen aya kadar eski adı Twitter olan X haricindeki sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilikler açtığını anımsatarak, bu platformla sürekli görüştüklerini bildirdi.

Selçuk Bayraktar o anları paylaştı: Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı Selçuk Bayraktar o anları paylaştı: Bayraktar TB3 bir testi daha... Haberi Görüntüle

BAKAN URALOĞLU: "HASSAS SÜREÇ YÜRÜTTÜK"

Eski adı Twitter olan sosyal medya platformuna defalarca uyarıda bulunduklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, kamuoyunda "yasaklamacı zihniyet" algısı da oluşturmamak için hassas süreç yürüttüklerini söyledi. Uraloğlu, "X'i çok kez uyardık. Belli dönemde reklam yasakları koyduk ve Twitter'ı gerek şifahi görüşmelerde gerekse yazılı olarak daha üst perdeden uyardık. Bu uyarılar nispeten süreci biraz daha hızlandırma adına katkı sağladı." ifadelerini kullandı. Uraloğlu, konunun Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde de gündeme geldiğine işaret ederek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile de yakın çalışma yürüttüklerini anlattı.

Türkiye'de temsilcilik açmaması durumunda X, platformuna bant daraltma cezası uygulamaya hazır olduklarını belirten Bakan Uraloğlu, X ile görüşmelerde aşama kaydedilmesine rağmen bir süre sonuca erişilemediğini dile getirdi. Uraloğlu, "Bu reklam yasağından sonra da net bir şekilde bant daraltma uygulamasının başlayacağını bildirdik. Bunları Cumhurbaşkanımızın ve Kabinenin bilgisi dahilinde yaptık. Onun üzerine Twitter'ın biraz daha konunun hassasiyetini anladığını düşünüyoruz ki ona yönelik de nisan ayının sonuna doğru İstanbul'da bir şirket kurdular, resmi muhatabımız haline geldiler. Hem Türkiye'de vergi ödeme noktasında hem de doğrudan yaptırımlar uygulama noktasında ciddi bir kazanım elde etmiş olduk. Sabrederek doğru metotla sonuca ulaştık." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading