Yandex Metrica

Bakan Şimşek: Bizim programımız carry trade'e sırtını dayamaz

Bakan Şimşek: Bizim programımız carry trade'e sırtını dayamaz

İstanbul'da Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 23. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'carry trade' açıklaması geldi. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada ''Gelişmekte olan ülkelerden para çıkarken Türkiye'ye çok ciddi bir şekilde kaynak girişi var. Bu aralar yeni bir hikaye üretiyorlar, 'carry trade' diyorlar. Bizim programımız sırtını carry trade'e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz. Uluslararası bankalardan edindiğimiz kaynaklar küresel piyasalara göre çok daha ucuz ve uzun vadeli" dedi.

Gündem

23.05.2024, 16:28

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 23. Olağan Genel Kurulu'nda ekonomi programına dair konuştu.

Bakan Şimşek "Kredi not artışlarının devamının geleceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada ''Gelişmekte olan ülkelerden para çıkarken Türkiye'ye çok ciddi bir şekilde kaynak girişi var. Bu aralar yeni bir hikaye üretiyorlar, 'carry trade' diyorlar. Bizim programımız sırtını carry trade'e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz. Uluslararası bankalardan edindiğimiz kaynaklar küresel piyasalara göre çok daha ucuz ve uzun vadeli" dedi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading