Yandex Metrica

Bakan Özhaseki'den olası İstanbul depremine ilişkin açıklama: Tüm hazırlıkları tamamladık

Bakan Özhaseki'den olası İstanbul depremine ilişkin açıklama: Tüm hazırlıkları tamamladık

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremi için hazırlıkların tamamlandığını ve 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacaklarını bildirdi. Bakan Özhaseki, bunun yanı sıra depremde yıkılan şehirlerin, eskisinden daha güçlü ayağa kaldırılacağını vurguladı.

Gündem

23.01.2024, 21:48

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kabine toplantısında, kentsel dönüşüm ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. 4 Aralık'ta Bursa'da meydana gelen, İstanbul ve çevre illerde de hissedilen 5,1 büyüklüğündeki deprem ile ilgili konuşan Özhaseki, deprem gerçeğini unutmamak gerektiğini vurguladı.

Bakan Özhaseki, olası depremlere karşı tedbir çalışmalarını hızlandırdıklarını, bir yandan da asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat deprem konutlarının da hızla hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti. Özhaseki, depremde yıkılan şehirlerin, eskisinden daha güçlü olarak yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi. 

Manisa halk ekmek nerelerde, hangi ilçede ve mahallede var? Manisa Halk Ekmek fiyatı ne kadar? Manisa halk ekmek nerelerde, hangi ilçede ve mahallede var? Manisa... Haberi Görüntüle

"AŞAĞIDA MÜTHİŞ BİR GÜÇ VAR, ONUNLA SAVAŞAMAYIZ"

Türkiye'de deprem gerçeği ile ilgili, sağlıklı binalar inşa etmenin bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, "Aşağıda müthiş bir güç var. Bu güç hepimizin gücünün çok üstünde, onunla savaşamayız. Onu bilmeli ve ona uygun şekilde hareket etmeliyiz." diye konuştu. 

Mersin'de halay çekerken PKK sloganları atmışlardı! Bakan Tunç duyurdu: 9 kişi gözaltında! Mersin'de halay çekerken PKK sloganları atmışlardı! Bakan Tunç duyurdu: 9... Haberi Görüntüle

"SON DEPREMDE, TOKİ KONUTLARI SINIFI GEÇTİ"

Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerde TOKİ konutlarında çatlak dahi olmadığını anımsatırken; "Senelerce TOKİ konutlarını kötülediler. 1999 depreminde sınıfta kalan binalar, kamu binalarıydı. Aradan 20 yıl geçti, bizim hükûmetimiz döneminde, sınıfı geçen binalar kamu binaları ve TOKİ konutları oldu." dedi.

Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Icardi'den şaşırtan hamle geldi! Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Icardi'den şaşırtan hamle geldi! Haberi Görüntüle

"İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLACAĞIZ"

Olası Marmara depremi ve İstanbul'un depreme hazırlığı konusuna da değinen Bakan Mehmet Özhaseki, soruları cevapladı. 

Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yerimiz var. Bunlar arasında 600 bin kadar konut çok riskli görünüyor ve bir an önce değişmesi, dönüşmesi gerekiyor. Bunun yapılması için elzem olan tek şey, kentsel dönüşüm. Şu ana kadar dünyada kentsel dönüşüm dışında başka bir formül bulunamamış. Bunun için de büyük çaba içindeyiz. İstanbul gibi göz bebeğimiz bir şehri depreme hazırlamak istiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading