Yandex Metrica
  • G.ALTIN

    7.252,55

  • DOLAR

    43,8593

  • EURO

    51,6798

  • BIST 100

    14.050,83

  • BITCOIN

    $64.051

Bakan Kurum paylaştı! Afet konutları için özel film: Bu başarı Türkiye'nin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yapımı tamamlanan konutlarla ilgili tanıtım filmi paylaştı. "Bu Başarı Türkiye'nin" isimli filmde Volkan Demirel, Demet Akalın, Orhan Gencebay, Arda Türkmen, Zuhal Topal gibi, ünlü isimler yer aldı.

6 Şubat 2023 yılında meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken 50 bini aşkın insanımız hayatını kaybetti. 

Türkiye'yi derinden sarsan depremler sonrası afet konutları için hızlıca çalışıldı ve şu ana kadar 455 bin konut yapıldı. Depremzedeler yubvalarına kavuşurken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Asrın İnşa Seferberliği'ni konu alan "Bu Başarı Türkiye'nin" adlı filmi paylaştı.

Dayanışma, birlik ve beraberlik ile yeniden ayağa kalkmanın hikayesinin anlatıldığı filmde, ünlü isimler yer alıyor.

Bakanlığın koordinesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Emlak Konut GYO, İLBANK ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle tamamlanan Asrın İnşa Seferberliği için özel film hazırlandı.

ÜNLÜ İSİMLER YER ALDI

"Bu Başarı Türkiye'nin" isimli filmde, 11 ilde büyük yıkıma neden olan ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremin ilk anından itibaren Hatay'a yardım çağrısı yapan milli futbolcu Volkan Demirel, motosiklet yarışçısı Bahattin Sofuoğlu, milli güreşçi Rıza Kayaalp, Dünya ve Avrupa şampiyonu boksör Busenaz Çakıroğlu, şarkıcı Demet Akalın, sunucu ve oyuncu Zuhal Topal, oyuncu Mert Yazıcıoğlu, şef Arda Türkmen, gazeteci Fulya Öztürk ve sanatçı Orhan Gencebay yer aldı.

''YENİDEN KURULAN ŞEHİRLER, YENİDEN BAŞLAYAN HAYATLAR''

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Yeniden kurulan şehirler, yeniden başlayan hayatlar ve o anlara eşlik eden çok tanıdık yüzler... Bu başarı hikayesini sonuna kadar izlemek isteyeceksiniz." 

11 İLDE 455 BİN KONUT

Sosyal medyada büyük ilgi uyandıran ve beğeni yağmuruna tutulan "Bu Başarı Türkiye'nin" isimli filmde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Depremin vurduğu 11 ilimizde yapımı tamamlanan 455 bininci afet konutumuzu hak sahibi kardeşlerimize teslim etmenin gururunu yaşıyoruz." ifadesine yer verildi.

Recep KIYATSIL

Benzer Haberler

Daha fazlası →