Yandex Metrica

Bakan Fidan'dan İsrail'in Refah katliamına tepki: ABD desteği olmasa soykırım olmazdı

Bakan Fidan'dan İsrail'in Refah katliamına tepki: ABD desteği olmasa soykırım olmazdı

Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Uluslararası İşbirliği Bakanı Sok Chenda Sophea ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın gündeminde İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırılar vardı. ''Filistinlilerin ABD'nin desteğiyle katledildiğini belirten Bakan Fidan, "ABD desteği olmasa soykırım olmazdı. ABD'nin desteği olmadan İsrail'in Gazze'de soykırıma devam edemez" ifadelerini kullandı.

Gündem

28.05.2024, 15:39

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Uluslararası İşbirliği Bakanı Sok Chenda Sophea ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, İsrail'in Refah'a yaptığı saldırılara değinirken katliam ortağı ABD'ye sert çıktı.

Bakan Fidan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

İsrail, mümkün olan en sert, en insanlık dışı faaliyetleri sürekli sürdürmekte. Yürüttüğü olduğu bu soykırımın elbette cezasız kalmayacağı hem insanlık vicdanında hem uluslararası hukuk tarafından da gerekli muameleyi göreceğine yürekten inanıyoruz. Biz bu katliamların durdurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 

SPK'dan hangi şirketlere sermaye artırımı onayı çıktı? İşte o 3 şirket... SPK'dan hangi şirketlere sermaye artırımı onayı çıktı? İşte o 3... Haberi Görüntüle

''ABD DESTEĞİ OLMASA SOYKIRIM OLMAZDI''

Başta Amerika olmak üzere bazı devletlerin İsrail'e olan bu desteği olmasa bu soykırımın sürmesi mümkün değil. İsrail, insanlık vicdanında gerekli muameleyi görecek. İnsanlık maalesef Gazze'de şehit olanların kanı üzerinden yeni bir Filistin gerçeğine 2024 yılında gözünü açtı. Filistinliler, ABD'nin desteğiyle katledildi. ABD desteği olmasa soykırım olmazdı. ABD'nin desteği olmadan İsrail'in Gazze'de soykırıma devam edemez.

Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İN EVLET OLARAK TANINMASI

3 ülkenin resmen tanıdığını açıklaması, bir ülkenin de tanıma yolunda olduğunu söylemesi fevkalade önemli bir gelişme. Evvelsi gün Brüksel’de yapılan toplantılarda şöyle bir husus gündeme getirildi. Artık 150’ye yakın ülke Filistin’i devlet olarak tanımlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading