Yandex Metrica

Bakan Fidan'dan AB'ye sert tepki: Stratejimizden vazgeçmeyeceğiz

Bakan Fidan'dan AB'ye sert tepki: Stratejimizden vazgeçmeyeceğiz

AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Biz (AB) onlar tercih kullanmıyor diye kendi merkez ülke olma stratejimizden ve tarihsel yolculuğumuzdan vazgeçmeyeceğiz'' dedi.  

Gündem

23.05.2024, 15:52

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın toplantısında konuştu. İki isim, vize serbestisine konusuyla ilgili peş peşe açıklamalar yaptılar.

Bakan Fidan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

''VİZE MESELESİNDE İKİ AŞAMALI ÇALIŞIYORUZ''

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusu prensipte mutabığız. Ama bunu daha pratik bir şekilde somut bir şekilde ilerletelim. AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi ile Türkiye'nin aday ülke statüsünü ve genişleme ile ilgili konuları görüştük. Vize meselesinde iki aşamalı çalışıyoruz. Birincisi, AB-Türkiye arasında vize serbestliğine giderilmesi. Bu konuda eksik kalan hususların tamamlanması konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız vize serbestisinde AB ile müzakereyi tam anlamıyla başlatmak.

''VİZE KOLAYLIĞININ SALANMASI İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ''

Son zamanlarda AB'de vize konularında ciddi sıkışma olmaya başlamıştı. Avrupalı meslektaşlarımızla bunu epeydir müzakere ediyoruz. Başta iş insanları ve öğrencilerimiz olmak üzere vize kolaylığının sağlanması için hem AB ülkeleriyle birebir konuşuyoruz hem de AB kurumlarıyla bu konuyu görüşüyoruz.

Biz, AB tercih kullanmıyor diye kendi merkez ülke olma stratejimizden ve tarihsel yolculuğumuzdan vazgeçmeyeceğiz.

VARHELYİ: VİZE BAŞVURULARINDA YÜZDE 30 ARTIŞ GÖRDÜK

AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ise şu ifadeleri kullandı; Türkiye'yi şu konuda temin etmek isterim. İlişkilerimizi yeniden canlandırmak yönünde çalışmayı tekrar taahhüt etmiş durumdayız. Türkiye'nin aday ülke, kilit ortak, önemli bir NATO müttefiki olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla birlikte çalışmamız her zamankinden daha gerekli. Geçen yıl Türkiye'den yapılan vize başvurularında yüzde 30'luk artış gördük. İnsanların tabii ki bu fırsattan faydalanılması için vize kolaylaştırması gerekiyor.

Kurban Bayramında AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayramda AVM'ler saat kaçta açılacak? Kurban Bayramında AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayramda AVM'ler saat... Haberi Görüntüle

AB-TÜRKİYE YATIRIM FONU

2,4 milyar avroluk doğrudan yatırımı mobilize etmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıl bir rekor kırdık ticaret hacmi açısından. 200 milyar avronun üstüne çıkmış durumdayız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading