Yandex Metrica

Bakan Dönmez: Yer altı doğalgaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduk

Bakan Dönmez: Yer altı doğalgaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduk

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, dünyadaki gaz tedarik sıkıntısından etkilenmemek için adımlarını attıklarını belirterek, yer altı doğalgaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduklarını, gelecek haftalarda tamamını doldurmuş olacaklarını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:10

Bakan Fatih Dönmez, Denizli'de otelde gerçekleştirilen Enerji Kentleri Birliği 2021 Yılı Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada enerji fiyatlarının son bir yılda yüzde 200-300'lere varan oranlarda arttığını, yerli ve milli kaynakların yaşanan bu şok dalgasına karşı paratoner görevi üstlendiğini kaydetti.

Uluslararası piyasalarda enerji fiyatlarında ralli yaşanırken bunun etkisini en az derecede hissedenlerin yerli ve milli kaynaklara daha fazla yaslanan ülkeler olacağına dikkati çeken Dönmez, Türkiye'nin bu konuda son zamanlarda çok büyük mesafe katettiğini vurguladı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücün yüzde 53 seviyelerine ulaştığını anlatan Dönmez, "Bu oran son 19 yılda 4,5 kat artış gösterdi. Diğer yerli kaynaklarla birlikte yerli ve yenilenebilir enerjiye dayalı kurulu gücümüz yüzde 65 seviyelerinde" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading