Yandex Metrica

Bakan Derya Yanık'tan deprem bölgesinde refakatçisi olmayan çocuklara ilişkin açıklama

Bakan Derya Yanık'tan deprem bölgesinde refakatçisi olmayan çocuklara ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem bölgesinde enkaz altından çıkarılmış refakatçisi olmayan çocuklara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Yanık, "Bugüne kadar bizim sistemimize kayıtlı refakatsiz çocuk sayısı 1912 bu çocuklardan 1582'sini ailesine teslim ettik" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hatay'da bakanlığın çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sosyal medyadaki asılsız iddialarla ilgili olaralk "Maalesef çirkin bir dezenformasyon devam ediyor. Bu çok kasıtlı bir hareket. Devlet olarak gerekeni yapıyoruz." dedi.

Tolgahan Karataş kimdir? Bülent Ersoy Dünya Güzellerim Tatilde programından neden ayrıldı? Tolgahan Karataş kimdir? Bülent Ersoy Dünya Güzellerim Tatilde programından neden... Haberi Görüntüle

"ÇOCUKLARI GÜVENLİ BÖLGELERE TEŞIDIK"

Deprem süresince burada olduklarını vurgulayan Bakan Yanık; "Vatandaşlarımızla beraber olmak bize de iyi geliyor. Varsa bir ihtiyaçları, onlardan dinlemek bizim için önemli. Çocukların çok özel bir potansiyeli var.Depremin hemen akabinde yatılı tüm yatılı kuruluşlarımızı güvenli bölgelere taşıdık." dedi. 

SON DAKİKA: KPSS 2024 soru ve cevap anahtarı yayımlandı! SON DAKİKA: KPSS 2024 soru ve cevap anahtarı yayımlandı! Haberi Görüntüle

İŞİTME ENGELLİLER İŞARET DİLİ HİZMETİ 

Bakan Derya Yanık'ın açıklamalarından satır başları; 

Deprem bölgesinden 533 yaşlımızı ve 1133 engellimizi güvenli bölgelerimize tahliye ettik. Daha sonra çadır, konteyner kent, yurt ve otellerden 213 yaşlımızı ve 712 engellimizi kuruluş bakımlarımıza aldık. Çadır ve konteyner kentlerdeki işitme engelli vatandaşlarımız için 120 işaret dili tercümanı hizmet veriyor.

Çok ağır bir afetin içinden geçiyoruz. Çocukların, gençlerin, yaşlıların herkesin afetten etkilenmesi ve bunu dışa vurma durumu farklı.

Valilik harekete geçti! İlkokulda cinsel içerikli şarkı söyleyen rapçiye soruşturma Valilik harekete geçti! İlkokulda cinsel içerikli şarkı söyleyen rapçiye soruşturma Haberi Görüntüle

EYLEM PLANI HAZIRLADIK 

İçinde bulunduğumuz süreç 85 milyonun hepsini ilgilendiren bir sürece dönüştü. Bir eylem planı hazırladık. Hemen harekete geçireceğiz. Depremden kaynaklı etkileri iyileştirmek için yapmamız gerekenleri bütün kurum ve kuruluşlar olarak çalışacağız. 2 yıl ilk etap.

Tutuklu ve hükümlüler topluca hastaneye kaldırıldı! Denizli'de bir garip olay Tutuklu ve hükümlüler topluca hastaneye kaldırıldı! Denizli'de bir garip olay Haberi Görüntüle

ÇİRKİN BİR DEZENDORMASYON 

Kuruluş bakımımızda olan çocuklarımızla alakalı bir sürü iddialar oldu. Hiçbir üçüncü şahsa vermemiz söz konusu değil. Bunu defaatle açıkladık. Maalesef çirkin bir dezenformasyon devam ediyor. Ailesinin yanındaki, okulda olan çocukları cemaatlere verildi diye lanse ettiler. Bunların doğru olmadığı ortaya çıktı. Bugün Aylin Nazlıaka hakkında arkadaşlarımız suç duyurusunda bulundu. Bizimle alakalı hiçbir şekilde delili olmayan iddiaları söylüyorlar. Bu çok kasıtlı bir hareket. Devlet olarak gerekeni yapıyoruz.

Bugüne kadar bizim sistemimize kayıtlı refakatsiz çocuk sayısı 1912. 1582'sini ailesine teslim ettik. 230 çocuğumuzun tedavisi devam ediyor. Kuruluş bakımına alınan 100 çocuğumuz var. 1912 çocuktan 1832'si kimliği bilinen çocuklar, 82'si kimliği tespit edemediğimiz çocuklar.

Kimliklendirme yapılarak ailelerine vefat bilgisini verdiğimiz 234 çocuğumuz var

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading