Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu: Bugünkü Türkiye olsaydı, Bosna-Hersek ve Hocalı soykırımlarına izin vermedi

Bakan Çavuşoğlu: Bugünkü Türkiye olsaydı, Bosna-Hersek ve Hocalı soykırımlarına izin vermedi

Canlı yayında soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin uluslararası diplomaside üstlendiği role değindi. Bakan Çavuşoğlu, "Biz şimdi Türkiye'de ara bulucular yetiştiriyoruz. Ara buluculukta markayız." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:21

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin son yıllarda artan gücüne dikkat çekti. 

Türkiye'nin 1990'lı yıllardaki durumuyla şu anı karşılaştıran Bakan Çavuşoğlu "Bugünkü Türkiye olsaydı, Bosna-Hersek'te yaşanan bu soykırım yaşanmazdı. Hocalı da yaşanmazdı bugünkü Türkiye olsaydı. Azerbaycan toprakları da Karabağ da işgal edilmezdi bugünkü Türkiye olsaydı, izin vermezdik." dedi.

Çavuşoğlu, 24 TV canlı yayınında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, The Economist dergisinin Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ifadelerine ilişkin onların da bu seçimin önemini ve tarihi olduğunu bildiğini söyledi.

Bu zorlu dönemeçte Türkiye'nin daha istikrarlı, güvenli olmasını ve dünya barışına katkı sağlamasını isteyen herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçilmesini istediğini vurgulayan Çavuşoğlu, bunu sahada da gördüklerini ancak dışarıda Türkiye'nin istikrarsız, zayıf olmasını ve Türkiye'yi yönetmek isteyenlerin her seçimde bu manşetleri attığına dikkati çekti.

Çavuşoğlu, son 5 yılda Türk dış politikasında ve terörle mücadelede destan yazdıklarının altını çizerek, "Onlar (muhalefet) sadece AK Parti'nin politikalarına karşı değil Türkiye'nin menfaatlerine karşı, o kadar uyarmamıza rağmen. 'Bizi eleştirin, bize parti ve iktidar olarak karşı olun ama Türkiye'nin menfaatlerine karşı olmayın' diye uyarıyoruz ama bunların söylemlerinden biz etkilenmiyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya'dan önceden 1 Mayıs'ta Antalya'ya çok turist geldiğini anımsatan Çavuşoğlu, muhalefetin Rusya'ya karşı yaptırımlara katılma söylemlerinden ötürü turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.

Deviremeden devrildi! Biden'ın Erdoğan sözleri tekrar gündem oldu: Darbe ile değil ama... Deviremeden devrildi! Biden'ın Erdoğan sözleri tekrar gündem oldu: Darbe ile... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'DE ARA BULUCULAR YETİŞTİRİYORUZ"

Çavuşoğlu, bir yerde ara bulucu olabilmek için önce güvenilir olunması gerektiğinin altını çizerek, "Bunun için de ilkeli ve tarafsız olmanız lazım. Objektif, doğruya doğru, yanlışa yanlış demeniz lazım. Ve onu yapacak gücünüzün de olması lazım. Biz şimdi Türkiye'de ara bulucular yetiştiriyoruz. Ara buluculukta markayız." diye konuştu.

Sudan konusunda 22 farklı ülkeden 298 kişiyi tahliye ettiklerini anımsatan Çavuşoğlu, 1763 Türk vatandaşını, toplamda 2 bin 61 kişiyi Sudan'dan tahliye ettiklerini aktardı.

Çavuşoğlu, Sudan'da 7 günlük ateşkes ilan edildiğini ancak buna uyulmazsa ve çatışmalar tırmanırsa Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğini Port Sudan'a taşımak için istişare edip talimat aldıklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar'ın Etiyopya'da Afrika Birliği ve Etiyopyalı yetkililerle görüştüğünü anlatan Çavuşoğlu, Sudanlılar ile de temasa geçildiğini, 4'lü bir görüşme olduğunu, şartlar olgunlaşırsa daha üst seviyeye çıkılacağını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading