Yandex Metrica

Bakan Bozdağ'dan son dakika açıklaması: Finlandiya ve İsveç'e teröristlerin iadesi için resmi yazı

Bakan Bozdağ'dan son dakika açıklaması: Finlandiya ve İsveç'e teröristlerin iadesi için resmi yazı

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'ya PKK ve FETÖ mensubu teröristlerin iadesine ilişkin talepleri hatırlatan yazı gönderildiğini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 19:30

Türkiye, yaklaşık bir hafta önce İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi öncesi yapılan kritik görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kararlı bir duruş sergileyip büyük bir başarıya imza attı. Teröre destek verdiği gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesini veto eden Türkiye, 4'lü görüşmede şartlarını kabul ettirmeyi başardı ve İskandinav ülkeleriyle üçlü muhtıra anlaşması imzaladı.

AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de intihar eden şahıs öldü mü? AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERİN İADESİ İÇİN RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

Türkiye, anlaşmanın ardından ilk adımı attı. Son dakika haberine göre; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'ya PKK ve FETÖ mensubu teröristlerin iadesine ilişkin talepleri hatırlatan yazı gönderildiğini açıkladı. Bakan Bozdağ, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; ''Daha önce ilettiğimiz taleplerden reddedilenler var, onları yeniden hazırlayarak taleplerimizi reddedilenler üzerinden tekrar yenileme, henüz bize cevap vermedikleri talepler var, onlarla ilgili de cevaplarını beklediğimizi ve talebimizi hatırlatan bir talepnameyi gönderme kararı aldık. Bakanlık olarak hazırlıklarımızı yaptık. Bu taleplerimizi İsveç ve Finlandiya'ya gönderen yazılar Dışişleri Bakanlığımıza ve oradan da ilgili ülkelere gönderilmek üzere yola çıktı. Bugün gönderdik"

Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Haberi Görüntüle

DOSYALAR BEKLETİLİYOR

İsveç’in dosyasını beklettiği isimlerin çoğunu FETÖ’cüler oluşturuyor. FETÖ’cü Alperen Melikhan Doğan, Orhan Er, Ramazan Faruk Güzel, Orhan Er (aynı ad soyadla iki kişi var), Bülent Keneş, Levent Kenez, Murat Çetiner, Harun Tokak, Yılmaz Aytan ile PKK’lı Derdiye Kül ve Nuray Şen’in iadesine yönelik Türkiye’nin gönderdiği dosyalar beklemede tutuluyor.

Saat verildi! MGM'den ve İstanbul Valiliğinden peş peşe sıcaklık uyarısı: Yanacağız! Saat verildi! MGM'den ve İstanbul Valiliğinden peş peşe sıcaklık uyarısı:... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLIK BİLE VERİLDİ

İsveç’in Türkiye’nin iadesini istediği bazı terör şüphelilerine vatandaşlık verdiği de ortaya çıktı. İsveç’in Kırmızı Bülten ile uluslararası aramaları olan PKK’lı teröristler Halef Tak, İsmet Kayhan, Aysen Alhan (Marja Furhoff), Mehmet Sıraç ile TKP-ML/TİKKO’lu Neriman Candan, Mustafa Candan ve THKP-C’li Hamza Yalçın’a vatandaşlık verdiği belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading